x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Locotenentul Alexandru Gheorghe, trecut în rezervă

Locotenentul Alexandru Gheorghe, trecut în rezervă

de Mara Raducanu    |    23 Feb 2012   •   21:00
Locotenentul Alexandru Gheorghe, trecut în rezervă

Locotenentul Alexandru Gheorghe, de la Flotila 71 din Campia Turzii, care a protestat in Piata Universitatii in uniforma militara, a fost trecut in rezerva printr-un ordin semnat de ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea. Ordinul i-a fost adus la cu­nostinta ieri fostului militar. Genera­lul (r) Ion Panaitescu, avocatul acestuia, a declarat ca locotenentul Ale­xandru Gheorghe a fost trecut in re­zerva si ca are la dispozitie doua zile sa predea cele peste 1.000 de documente pe care le gestiona. Avocatul Panaitescu a spus ca va ataca ordinul in contencios. 'Decizia ministrului Apararii Nationale de excludere a lui Alexandru Gheorghe din armata va fi contestata in contencios, la Curtea de Apel Cluj. Daca va fi nevoie, vom merge si la instantele internationale pentru a se face dreptate'.

Vinovat de libertate
La 15 februarie 2012, Flotila 71 Aeriana din Campia Turzii a confirmat in Consiliul de judecata al apelului, reunit in sedinta, ca s-a decis cu unanimitate mentinerea hotararii initiale referitoare la locotenentul Gheorghe Alexandru, respectiv 'vinovat, cu propunerea de trecere in rezerva'. Locotenentul Gheorghe Alexandru a fost gasit vinovat de Consiliul de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana de mai multe fapte. Astfel, s-a stabilit ca participarea sa la mitingul din Piata Universitatii este fapta interzisa de regulile militare.

Pe 23 ianuarie 2012, Alexandru Gheorghe, locotenent, in varsta de 27 de ani, incadrat la Flotila 71 Ae­riana Campia Turzii, a venit in Piata Universitatii pentru a-i sustine pe protestatari. Locotenentul si-a facut aparitia imbracat in uniforma militara, afirmand, in acea seara, din mijlocul protestatarilor, ca 's-a saturat de batjocura din aceasta tara'. El le-a reamintit manifestantilor din Piata ca 24 Ianuarie este Ziua Unirii, i-a indemnat sa nu aiba incredere in clasa politica si sa continue manifestatiile, precizand insa ca nu a venit sa scandeze impotriva presedintelui Traian Basescu, pentru ca acesta este comandantul suprem, insa 'deasupra lui este poporul'. Locotenentul a vorbit si despre degradarea valorilor din societatea romaneasca, sustinand ca 'omul de bun-simt, muncitor, e batjocorit in ultimul hal' si 'deasupra lui s-au ridicat nulitatile absolute'.

×