x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Locotenentul din Piaţa Universităţii să fie reprimit în armată! Scrisoare deschisă adresată de Jurnalul Naţional ministrului Apărării

Locotenentul din Piaţa Universităţii să fie reprimit în armată! Scrisoare deschisă adresată de Jurnalul Naţional ministrului Apărării

22 Mai 2012   •   13:33
Locotenentul din Piaţa Universităţii să fie reprimit în armată! Scrisoare deschisă adresată de Jurnalul Naţional ministrului Apărării

Stimate domnule ministru,

Va aducem in atentie situatia dlui locotenent Gheorghe Alexandru, trecut in rezerva dupa o procedura dirijata politic. Un grup de comando, cu ordin precis, a hotarat in luna februarie 2012, eliminarea locotenentului “rebel' din Armata, dupa ce un politruc, pe post de purtator de cuvant al Ministerului Apararii, il condamnase imediat dupa prima lui aparitie in public.

Va reamintim, domnule ministru ca gestul locotenentului Gheorghe Alexandru s-a constituit intr-un moment de mare emotie pentru intreaga tara marcata de actiuni de protest impotriva unui regim politic ce instaurase arbitrariul, ca norma suprema de decizie. Disperarea omului cinstit, patriot si crestin, care a jurat credinta poporului roman, nu unei gasti de politicieni corupti care au adus Romania in sapa de lemn, au determinat un mod de actiune considerat, dupa o judecata sumara, desprinsa de contextul social, in afara cadrului strict al regulamentelor. Calea de comunicare cu societatea, aleasa de locotenentul Alexandrru Gheorghe in timpul demonstratiilor de la Universitate, pastrandu-si haina militara, a fost capatul unui drum in care a incercat de numeroase ori sa atraga atentia asupra neregulilor din Armata, pusa sub presiunea politizarii, a nepotismului si degradarii statutului ei de institutie fundamentala a statului.

Vrem sa subliniem, domnule ministru, ca fara manifestarile populatiei, fara gesturi individuale de protest, cum a fost si cel al locotenentului Alexandru Gheorghe, nu ar fi fost posibile inlaturarea guvernelor Boc si Ungureanu. Stim, de asemenea, domnule ministru, ca si dumneavoastra ati suferit in urma cu cativa ani o decizie aparent legala dar ordonata politic de trecere in rezerva.

Iata de ce, domnule ministru, va solicitam sa analizati cu responsabilitatea functiei dumneavoastra, respectand spiritul regulamentelor si al legii situatia locotenentului (r) Alexandru Gheorghe, ofiter care a aparat in fond onoarea hainei militare intr-o imprejurare de maxima tensiune sociala. El a primit o sanctiune nedreapta, de asprime exemplara, disproportionata cu faptele asumate, menita sa intimideze orice militar care ar fi dorit sa se adreseze superiorilor chiar potrivit regulamentelor.

Avem increderea, impreuna cu cititorii nostri care sustin acest demers, ca dumneavoastra, domnule ministru, veti gasi o solutie dreapta si cumpanita pentru reparatia morala ce se cuvine locotenentului (r) Alexandru Gheorghe, prin reincadrarea lui in Fortele Armate Romane.

Jurnalul National

×