x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Locuri de muncă pentru profesionişti

Locuri de muncă pentru profesionişti

de Diana Scarlat    |    19 Oct 2010   •   00:00

Pe o piaţă de criză care oferă mai multe locuri de muncă pentru muncitorii calificaţi decât pentru cei cu studii superioare, iar salariile sudorilor şi ale tâmplarilor sunt mai mari decât ale inginerilor şi ale profesorilor, există şi târguri de joburi pentru tinerii foarte bine pregătiţi. Profesioniştii sunt aşteptaţi la "Angajatori de top", cel mai mare târg de carieră din ţară, vineri 22 octombrie şi sâmbătă 23 octombrie, la Sala Palatului din Bucureşti, unde vor putea aplica pentru cele 1.650 de joburi oferite de angajatori.

La eveniment sunt aşteptaţi peste 12.000 de vizitatori care vor putea aplica pentru joburi, vor putea participa la studii de caz, seminarii de carieră, workshopuri şi prezentări ale celor 75 de companii participante. BRD Groupe Societe Generale organizează un studiu de caz pe tema responsabilităţii sociale corporative, iar Kraft Foods Romania va lansa un studiu de caz din domeniul financiar. Accesul se face pe bază de preselecţie în funcţie de profilul solicitat de companie. Unul din workshopuri este: "Piaţa de IT&C din România", în cadrul căruia vor fi analizate comparativ tipurile de proiecte care pot fi dezvoltate în domenii diferite ale industriei: gaming, IP testing, dezvoltare de software şi vor fi detaliate planurile de recrutare ale celor mai activi angajatori din industrie.

În cadrul evenimentului vor fi lansate în premieră campanii de recrutare, programe de internship, management şi evenimente de tipul "zilele porţilor deschise". Târgul va fi deschis vineri 22 octombrie, de la ora 10:00 până la 18:00, şi sâmbătă 23 octombrie, între 10:00 şi 17:00. Cei mai mulţi dintre angajatorii care vor fi prezenţi la eveniment recrutează candidaţi care cunosc mai multe limbi străine şi au un minimum de experienţă în domeniul pentru care aplică, asta însemnând nu doar să fi fost angajaţi timp de cel puţin doi ani într-o companie, ci să fi făcut voluntariat în cadrul diverselor proiecte, în timpul anilor de studiu. Pe lânga limba engleză, în topil celor mai căutate limbi străine sunt germana, franceza, italiana, spaniola, maghiara şi olandeza, lista limbilor străine căutate de angajatori incluzând, de asemenea, greaca, turca, poloneza, rusa, ceha, slovaca, araba, norvegiana şi portugheza. "Cunoaşterea uneia dintre aceste limbi străine creşte şansele unui candidat, acest aspect având prioritate în faţa cunoştinţelor de specialitate", spun organizatorii. Târgul este organizat de Catalyst Solutions, companie specializată în dezvoltarea de soluţii pentru recrutarea de tinere talente cu potenţial şi cu dorinţă de a-şi dezvolta o carieră într-o companie de top.

×
Subiecte în articol: observator