x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Londra - Patru romani s-au ciocnit de Parlament

Londra - Patru romani s-au ciocnit de Parlament

05 Iul 2004   •   00:00

Patru romani - doi barbati si doua femei, care se aflau la bordul unui automobil Opel inmatriculat in Germania, au intrat, vineri seara, in jurul orei locale 21:00, in gardul metalic al Palatului Westminster, unde se afla Parlamentul Marii Britanii.

Femeile au fost ranite usor, iar autoritatile locale au anuntat ca, in urma coliziunii, grilajul metalic al Parlamentului a ramas intact. Initial, politia londoneza a crezut ca este vorba despre un atentat terorist sau o tentativa de patrundere prin efractie in cladirea Legislativului. Scotland Yard-ul si autoritatile londoneze au deschis imediat o investigatie pentru a proba posibilele acuzatii de terorism. Ancheta a demonstrat insa ca cei patru romani nu erau nici pe departe teroristi si nu intentionau sa loveasca Parlamentul Marii Britanii, asa cum se presupusese initial.

HOTUL PETRE. Autoritatile au descoperit ca soferul masinii fusese victima unei tentative de furt din partea unui conational. Scotland Yard-ul a anuntat ca, aflat in arestul politiei, soferul, in varsta de 20 de ani, al carui nume nu a fost dat publicitatii, a declarat ca un alt roman, pasagerul din dreapta sa, a incercat sa-l jefuiasca. Soferul a recunoscut ca a ales sa intre in gardul Parlamentului pentru a atrage atentia asupra sa. El a fost ulterior eliberat din arestul politiei, iar pasagerul conational, Petre Ponta, in varsta de 31 de ani, a ramas in arest. Potrivit presei britanice, Petre urmeaza sa compara astazi in fata unei curti de justitie din Londra, iar la audiere va depune marturie impotriva lui soferul Opelului. Cele doua femei aflate pe bancheta din spate a masinii au ajuns la spital din cauza unor rani usoare. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: observator