x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Lotul Otopeni" - Cei 17 vamesi raman in libertate

"Lotul Otopeni" - Cei 17 vamesi raman in libertate

de Miruna Pasa Petru    |    29 Sep 2006   •   00:00

Procurorii anticoruptie au esuat ieri definitiv in incercarea de a obtine arestarea preventiva a celor 17 vamesi saltati saptamana trecuta de la Aeroportul "Henri Coanda". Un complet de recurs al Curtii de Apel Bucuresti a decis ca inculpatii pot fi cercetati in stare de libertate, deoarece nu prezinta pericol pentru ordinea publica.

TENSIUNE. Dupa terminarea dezbaterilor, magistratii au avut nevoie doar de o jumatate de ora pentru a se hotari, timp in care vamesii si familiile lor au asteptat solutia cu sufletul la gura. Unii au preferat sa se roage, unii au strabatut nervosi sala de sedinta in lung si in lat, iar altii au ramas in banci, tremurand sau plangand. Decizia instantei a fost primita cu ropote de aplauze si urale de inculpati, parintii, sotiile si copiii lor.

PLEDOARII. Reprezentantul Departamentului National Anticoruptie a incercat in timpul sedintei sa ii convinga pe judecatori ca lasarea in libertate a vamesilor ar insemna un exemplu negativ pentru opinia publica. In replica, avocatii inculpatilor au invocat lipsa probelor care sa demonstreze primirea de vamesi a unor spagi repetate de cate 50.000 - 100.000 de lei vechi. De asemenea, ei au reusit sa convinga judecatorii ca cei 17 lucratori vamali nu pot reprezenta vreun pericol pentru ordinea publica.

La finalul procesului, inculpatii au venit in fata instantei si au cerut, pe rand, cercetarea in stare de libertate. Ei au explicat judecatorilor ca, de teama ca anchetatorii sa nu-i acuze de influentarea martorilor sau comisionarilor vamali care i-au denuntat, au intrat concediu de odihna sau medical, ori s-au autosuspendat pana la finalizarea cercetarilor. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator