x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lucrări de consolidare şi modernizare în mai toate spitalele din Sectorul 1

Lucrări de consolidare şi modernizare în mai toate spitalele din Sectorul 1

20 Sep 2010   •   00:00

Cele mai mari investiţii făcute de Primăria Sectorului 1 au fost în spitalele pe care urmează să le predea Primăriei Capitalei: Spitalul Clinic "Sfânta Maria", Spitalul Clinic de Nefrologie "Carol Davila", Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie "Filantropia" şi Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială "Prof. Dr. Dan Theodorescu". Aceste unităţi sanitare sunt consolidate şi modernizate, dotate cu aparatură de ultimă generaţie.

Cu toate că cele patru spitale vor trece în administrarea municipalităţii, administraţia locală a Sectorului 1 va continua lucrările de investiţii începute la Spitalul Clinic "Sfânta Maria" şi la Spitalul Clinic de Nefrologie "Carol Davila".

"Investiţiile în sănătate sunt investiţii pentru viaţă. Lucrările de consolidare şi modernizare realizate la toate spitalele aflate în administrarea Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti au transformat cele opt unităţi sanitare în clinici moderne, cu aparatură de ultimă generaţie, în care actul medical se desfăşoară în condiţii normale atât pentru medici cât şi pentru pacienţ", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. Edilul a precizat că va continua în acest an construirea primei clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", destinată copiilor cu malformaţii cardiace, iar la Spitalul Clinic de Urgenţă continuă lucrările de investiţii pentru consolidarea şi reamenajarea celui mai vechi corp de clădire din incinta spitalului: corpul A.

Odată cu consolidarea şi modernizarea unităţilor sanitare publice, au fost montate şi detectoare de incendii la următoarele spitale: Spitalul Clinic "Sf. Maria" ¬ Corp A, Spitalul Clinic de Obstretică şi Ginecologie "Filantropia" ¬ Corp B şi Corp C, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Clinica de Arşi şi Clinica Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă "Floreasca" şi Clinica de Hemodializă din cadrul Spitalului Clinic "Carol Davila".

×
Subiecte în articol: observator