x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lufthansa este interesată preluarea unei participaţii în compania de stat airBaltic din Letonia

Lufthansa este interesată preluarea unei participaţii în compania de stat airBaltic din Letonia

de Redacția Jurnalul    |    10 Sep 2024   •   22:00
Lufthansa este interesată preluarea unei participaţii în compania de stat airBaltic din Letonia

Operatorul aerian german Lufthansa ia în considerare preluarea unei participaţii în compania de stat airBaltic din Letonia, înaintea Ofertei Publice Iniţiale (IPO) derulate de airBaltic, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În ultimii 20 de ani, industria aeriană din Europa s-a consolidat gradual dar rămâne fragmentată iar micii operatori aerieni naţionali se luptă să concureze cu rivalii mai mari.

Lufthansa îşi evaluează opţiunile dar este în stadiul preliminar al analizei, au precizat sursele.

Un purtător de cuvânt al companiei a afirmat că firma nu comentează zvonurile din presă. De asemenea, reprezentanţii AirBaltic au refuzat să facă comentarii.

În martie, directorul general al AirBaltic, Martin Gauss, a explicat pentru Reuters că şi-ar putea imagina o consolidare a companiei, ca parte a unui grup mai mare, dând ca exemplu preluarea Swiss de către Lufthansa şi a Iberia de către IAG.

În iulie, Lufthansa a obţinut acordul Uniunii Europene pentru achiziţionarea unei participaţii de 41% la compania aeriană italiană ITA Airways, pentru 325 milioane de euro (350 milioane de dolari), după ce a cedat rute şi sloturi, într-o tranzacţie care îi va majora prezenţa pe piaţa lucrativă din sudul Europei.

De asemenea, Lufthansa este interesată de preluarea companiei aeriene de stat TAP din Portugalia. AGERPRES

×
Subiecte în articol: lufthansa airbaltic letonia