x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Luis Lazarus pregăteşte un videoclip cu luptători SI, în Irak

Luis Lazarus pregăteşte un videoclip cu luptători SI, în Irak

de Diana Scarlat    |    11 Oct 2015   •   23:09
Luis Lazarus pregăteşte un videoclip cu luptători SI, în Irak

După ce a studiat la faţa locului povestea răpirii jurnaliştilor români în Irak, Luis Lazarus a vrut să filmeze un videoclip în Egipt, iar acum se pregăteşte pentru altul, în Irak. Lazarus a devenit cunoscut după apariţiile la postul de televiziune OTV, în direct cu Dan Diaconescu, iar acum scrie scenarii cu tematică islamică.

În plin război cu Statul Islamic, o echipă de români, având-o ca protagonistă pe Andreea Lazăr şi o femeie regizor, filmează videoclipuri despre emanciparea femeii arabe. Ministerul Afacerilor Externe nu le-a dat acordul pentru a face filmările în Egipt, aşa cum şi-au dorit, dar urătorul videoclip vor să-l facă în Irak. “MAE ne-a transmis că este în afara oricărei discuții să mergem în peninsula Sinai, unde trebuia să filmăm, existând riscuri majore de răpire. În clip sunt foarte multe lucruri sugestive. Este scenariul meu 100%”, explică Lazarus. Andreea Lazăr – Loulou - pregătea un concert în Egipt, pe 24 septembrie, iar la eveniment ar fi trebuit să se facă şi filmările pentru videoclip. Ministerele afecerilor externe din cele două ţări le-au explicat, însă, că afişarea posterelor cu românca ar fi ridicat valoarea răscumpărării, în caz de răpire.

Lazarus şi Andreea au filmat până la urmă videoclipul, dar nu În Egipt, ci la Constanţa. Lansara oficială se va face mâine, la ora 20.00. Povestea este a unei femei musulmane care îşi doreşte să fie liberă. “Mesajul privește emanciparea femeii arabe. Este vorba despre Leila, o femeie arabă care nu mai poate suporta tratamentul soțului ei, care mai are încă două neveste în afară de ea. În final, ea se emancipează şi-l părăsește. Povestea surprinde felul în care el le cară pe femei cu o camionetă prin deşert, cum le ţine în soare, cât el se duce la restaurant, cum ele nu au voie să intre în moschee, să se roage, şi stau la uşă, sau cum ea e obligată să-i danseze. E o poveste atemporală. Toate ținutele sunt arăbești autentice”, mai spune Lazarus.

Acum, echipa speră să poată filma un videoclip în Irak, deşi acolo este război în toată regula. “Am şi un scenariu mai actual, cu SI, dar vreau să-l filmez în Irak. Se lucrează acum în Irak pentru deplasarea noastră acolo. Paza militară şi aşamai departe. Andreea şi regizoarea trebuie să meargă acolo, pentru filmări”, spune Lazarus.
 

×