x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Lumea se va lăsa de fumat!". SECRETUL din spatele dependenţei de ţigări. Ce au descoperit cercetătorii (VIDEO)

"Lumea se va lăsa de fumat!". SECRETUL din spatele dependenţei de ţigări. Ce au descoperit cercetătorii (VIDEO)

21 Oct 2013   •   10:10
"Lumea se va lăsa de fumat!". SECRETUL din spatele dependenţei de ţigări. Ce au descoperit cercetătorii (VIDEO)

Toate campaniile si mesajele socante de pe pachetele de tigari sau chiar cresterea constanta a pretului la tigari nu i-a determinat pe fumatorii inraiti sa renunte la viciul care le distruge sanatatea. Insa cercetatorii au constatat, in urma mai multor studii realizate pe soareci de laborator, ca au descoperit secretul care sta in spatele dependentei de tigari.

Raspunsul sta intr-un hormon, eliberat de corp atunci cand mancam, oferind senzatia de satietate de la finalul mesei. GLP-1 ar fi solutia ideala pentru cei care vor sa renunte la tutun, scrie antena3.ro.

Oamenii de stiinta sustin ca daca vor reusi sa blocheze receptorii, atunci ar putea preveni senzatia de satisfactie a fumatorilor, pe care acestia o au dupa ce au savurat o tigara.

"Fara acest tip de satisfactie, de placere, un fumator nu va mai simti nevoia de a fuma.", a declarat Elisabeth Jerlhag, unul dintre cercetatorii implicati in acest studiu.

×