x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-au aprins luminițele de Crăciun, în Capitală! Decorațiunile și ghirlandele de pe principalele bulevarde au costat 5 milioane de lei

S-au aprins luminițele de Crăciun, în Capitală! Decorațiunile și ghirlandele de pe principalele bulevarde au costat 5 milioane de lei

de Alice Petrescu    |    30 Noi 2023   •   19:37
S-au aprins luminițele de Crăciun, în Capitală! Decorațiunile și ghirlandele de pe principalele bulevarde au costat 5 milioane de lei

Mult aşteptatele luminiţe de sărbători au fost aprinse şi în Capitală. Evenimentul a avut loc în Piața Constituției, iar butonul care declanșează aprinderea luminițelor a fost apăsat de trei elevi care au obținut medalii de aur la olimpiada internațională de matematică din Japonia.

La eveniment a fost prezent și Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

"Sunt foarte bucuros că mulţi bucureşteni au venit deja în seara aceasta, după cum vedeţi, este plin. E un târg cu acces gratuit. Îi aşteptăm pe bucureşteni în fiecare zi până pe 26 decembrie. O să fie concerte. Există Casa lui Moş Crăciun. Moş Crăciun o să vină pe 15 decembrie, dar până atunci primeşte scrisori în Casa lui Moş Crăciun. Există alte activităţi pentru copii. Există, ca în fiecare an, meşteşugari care vând diverse lucruri, există mâncare, şi tradiţională şi internaţională. E un loc în care oamenii se simt bine. Suntem bucuroşi", a spus edilul Capitalei, Nicușor Dan,  la deschiderea târgului.
 

 

Una dintre atracțiile principale, bradul din Piața Constituției, are o înălțime de 30 de metri și este împodobit cu aproximativ opt tone de cetină pe o structură metalică, globuri și luminițe.

Nicușor Dan a mai declarat că montarea luminițelor de Crăciun din acest an a costat aproximativ două milioane de lei și au fost achiziționate decorațiuni în valoare de aproximativ cinci milioane de lei.

Care sunt atracțiile Târgului de Crăciun din Piața Constituției

Peste 130 de căsuţe ale meşteşugarilor, creatorilor urbani şi producătorilor locali îşi aşteaptă publicul cu o largă varietate de produse de sezon, dar şi cu cele mai gustoase preparate culinare, pregătite în locaţie. Distracţia va fi asigurată de roata panoramică, carusel şi de trenuleţ, dar şi de mascote şi artişti animatori pe picioroange.
 

De asemenea, târgul are două zone dedicate muzicii specifice sărbătorilor. În zona tradiţională, publicul poate asculta colinde şi obiceiuri româneşti, coruri şi grupuri de copii, recitaluri ale artiştilor instrumentişti, dar şi ansambluri ale minorităţilor şi comunităţilor naţionale, iar cea de a doua zonă va fi animată de mixurile DJ-ului, pe ritmurile internaţionale ale celor mai cunoscute melodii ale sezonului de iarnă.
 

                                                          ››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: luminite craciun capitala