x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lupaşcu taxează atacurile lui Băsescu la CSM

Lupaşcu taxează atacurile lui Băsescu la CSM

06 Ian 2011   •   20:51

Judecătorul Dan Lupaşcu a afirmat că este o mare eroare şi o mare greşeală a se spune că CSM este cel mai mare rău al României, ma­gis­tra­tul referindu-se la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căreia nici un sistem de justiţie din UE n-a făcut atâta rău vreunei ţări, precum cel românesc, informează Mediafax.

„Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a fost un baraj în faţa presiunilor de orice natură. Nu suntem îngeraşi, fiecare dintre noi ne ştim păcatele şi avem ce să ne reproşăm. Şi-n mod colectiv acţionând am mai făcut şi greşeli. Dar de aici a se spune că CSM este cel mai mare rău, că este cancerul României, aceasta este o mare eroare, o mare greşeală şi asta pleacă din neînţelegerea problemelor reale ale sistemului judiciar”, a declarat ieri Dan Lupaşcu, după prezentarea raportului de activitate a instituţiei, la încheierea mandatului de şase ani.

Lupaşcu a subliniat lipsa de colaborare a instituţiilor cu CSM. „Ce lipsea să existe colabo­rare, să existe înţelegere? În fiecare an când se schimba conducerea, cei care au făcut parte în decursul anilor din echipele de conducere (potrivit legii, în fiecare ani dintre membri ai CSM se aleg un preşedinte şi un vicepreşedinte al Consiliului – n.r.) au venit cu bună-credinţă şi cu intenţia de a înnoda această relaţie de colaborare. A fost ca-n acele căsătorii pasagere, de câteva zile, două-trei zile totul ok, după care a intervenit divorţul”, a susţinut Lupaşcu.

El a declarat că CSM nu poate fi ştearsă cu buretele. „Este o instiuţie consti­tu­ţi­onală şi indiferent de mersul anormal al vremurilor – că astăzi mai degrabă boala este dată model de sănătate – CSM trebuie să reziste şi, mai ales, să coalizeze cu forţele pozitive din magistratură. Spun forţe pozitive, pentru că din păcate, prin atacuri din interior, prin acele pietroaie din interior aruncate în geamuri, a fost decredibilizată instituţia. Poate că astea au fost cele mai periculoase”, a mai spus Dan Lupaşcu.

×
Subiecte în articol: observator