x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lupta finală la Eurovision: tactică şi Circ

Lupta finală la Eurovision: tactică şi Circ

de Dana Andronie    |    Dana Cobuz    |    26 Feb 2010   •   00:00
Lupta finală la Eurovision: tactică şi Circ

Peste opt zile, Circul va avea sub cupola sa faza naţională Eurovision. Miza este pe patru roţi şi se numeşte Seat Ibiza. Acest autoturism, în valoare de aproximativ 15.000 de euro, va fi câştigat de compozitorul ales să reprezinte România la Oslo, în semifinala din 27 mai.

Organizatorii - TVR şi Adevărul Holding - au pus în vânzare 453 de bilete. Capacitatea sălii Circului Globus este de 900 de locuri. Până ieri s-au vândut 300 de bilete. Gabriel Băruţă; Andrei Tudor; Vlad Creţu; Daniel Bouroşu; Ovidiu Cernăuţeanu; Mircea Romcescu; Vlăsceanu Bogdan & Turcu Paul; Mariaş Mona, Rogoz Tudor, Sandru AnaMaria şi Răzvan Crivaci; Cătălin Josan; Sandy Deac; Keo; Cornel Ilie; Eduard Cârcotă; Mihai Alexandru; Manolache Vlad, Costea Laurenţiu, Piscunov Alex, Bacula Ionuţ şi Cristian Constantin; Răzvan Matache şi Zoltan Pop alcătuiesc "armata" de compozitori aruncată în arenă să prindă un loc pe front pentru bătălia din Norvegia.

Este pentru prima oară când unii concurenţi pornesc într-un turneu de promovare prin ţară pentru a avea mai multe şanse să fie "recrutaţi" de public (mai exact, prin televoting), la 6 martie.

BANII SAU ONOAREA
Paula Seling & Ovidiu Cernăuţeanu (cu "Playing With Fire", piesă compusă de Andrei Tudor) şi Dalma Kovacs (cu piesa "I'm Running", compozitor Cornel Ilie) au avut manageri care au aplicat tactica de a cuceri cât mai mult teren în faţa inamicului. Greu de spus dacă îşi vor recupera banii investiţi! Să fie show, asta contează... Cel puţin pentru Marina Almăşan, directorul de proiect al fazei naţionale Eurovision.

Dacă în urmă cu un an Dan Manoliu era "colonelul" competiţiei româneşti, în 2010, "anul sunetiştilor" (ştiţi cum se face proba de microfon - 2...10), a fost trimis pe front, în Moldova. În organizare bună să ne măsurăm şi un cântec vesel de Eurovision să cântăm. Şi să câştigăm! Ceva, orice...

 

Rău pentru noi, dar racolat de moldoveni
Organizatorul de casă al selecţiei Eurovision România, Dan Manoliu, lucrează în acest an în deplasare, la moldoveni. "Mi se pare extraordinară invitaţia lor.
Din păcate, în ţara ta tu nu eşti bun. În schimb, te apreciază alţii, în alte părţi", a declarat Manoliu pentru site-ul Starea Presei. TVR nu a investit nici un ban în acest proiect cu Republica Moldova, Dan Manoliu fiind cerut împreună cu echipa sa, iar serviciile sunt achitate integral de Tele Radio Moldova.

"Ei ne-au cerut ca persoane. Am plecat cu unul dintre cei mai buni directori de imagine, Sergiu Ardelean, cu care am lucrat Cerbul, toate Eurovisioanele din ultimii ani, Eurovision Junior de la Bucureşti - menţionează Manoliu. Acesta o să aducă echipament din România, nu de la Televiziune.

Proiect făcut tot de noi, ca amplasament de lumină, scenă şi-aşa mai departe, împreună şi cu Liviu Elekes, care va face practic sonorizarea, dar nu sonorizarea de platou, ci cea de emisie. Eu lucrez pe concept, scriu şi partea de scenarii şi dialoguri din România. Televiziunea nu investeşte nici un leu, nici măcar în diurna noastră. Este o chestie într-adevăr oficială, pentru că aşa trebuia, nu puteam eu să plec pe concediu".

×
Subiecte în articol: antimonden eurovision 2010 faza nationala