x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE, despre acuzațiile aduse UNRWA: „Vom urmări îndeaproape evoluțiile și vom acționa în consecință”

MAE, despre acuzațiile aduse UNRWA: „Vom urmări îndeaproape evoluțiile și vom acționa în consecință”

de Redacția Jurnalul    |    28 Ian 2024   •   15:40
MAE, despre acuzațiile aduse UNRWA: „Vom urmări îndeaproape evoluțiile și vom acționa în consecință”

Vom urmări îndeaproape evoluțiile și vom acționa în consecință, este poziția Ministerului Afacerilor Externe în cazul acuzațiilor aduse UNRWA.

„Suntem extrem de tulburați de acuzațiile grave de implicare a personalului UNRWA în atacul terorist din 7 octombrie împotriva Israelului. Se impune o investigație rapidă și amănunțită”, transmite MAE pe platforma X.

Diplomația română salută anunțul secretarului general ONU, Antonio Guterres, „pentru o acțiune decisivă”.

„Vom urmări îndeaproape evoluțiile și vom acționa în consecință”, se arată în finalul postării.

Reuters a publicat un articol în care directorul unei şcoli UNRWA era membru Hamas, în timp ce presa din Israel a arătat legătura dintre directorii de spitale şi Hamas.

Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni, principalul furnizor de ajutor umanitar în Gaza, a anunţat vineri că a concediat mai mulţi angajaţi acuzaţi că ar fi fost implicaţi în atacul comis la 7 octombrie 2023 de mişcarea islamistă palestiniană Hamas în Israel, după ce UNRWA a primit informaţii în acest sens de la autorităţile israeliene.

„Orice angajat al ONU implicat în acte teroriste va fi tras la răspundere, inclusiv prin urmărire penală”, a dat asigurări şeful ONU, promiţând să coopereze cu autorităţile competente.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mae unrwa