x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE recomandă românilor să evite deplasările în unele zone din Ecuador

MAE recomandă românilor să evite deplasările în unele zone din Ecuador

de Redacția Jurnalul    |    11 Ian 2024   •   20:00
MAE recomandă românilor să evite deplasările în unele zone din Ecuador

Ministerul Afacerilor Externe a ridicat nivelul de alertă de călătorie pentru Ecuador, din cauza deteriorării situației de securitate din țară.

Ministerul Afacerilor Externe își exprimă preocuparea față de deteriorarea situației de securitate din Republica Ecuador și condamnă cu fermitate valul de violență declanșat de grupări criminale.

Ministerul Afacerilor Extern respinge ferm atacurile la adresa instituțiilor democratice, precum și orice formă de violență, și își exprimă solidaritatea cu poporul ecuadorian.

Astfel, MAE informează asupra ridicării nivelului de alertă de călătorie pentru Ecuador și recomandă românilor care intenționează să călătorească în Ecuador să evite deplasările în anumite regiuni (în special Guayas și Esmeraldas) și să urmărească rubrica „Alerte de călătorie" de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts ).

Dacă situația impune necesitatea efectuării unei deplasări în această țară, este recomandată încheierea unei asigurări de călătorie și înregistrarea prezenței la Ambasada României la Lima, Republica Peru, prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mae ecuador