x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE recomandă românilor evitatea călătoriilor în străinătate

MAE recomandă românilor evitatea călătoriilor în străinătate

03 Dec 2010   •   12:28
MAE recomandă românilor evitatea călătoriilor în străinătate
Sursa foto: /AFP

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români care doresc să călătorească în perioada următoare în Europa, să se informeze, în prealabil, asupra condiţiilor meteorologice. Pentru a evita situaţiile neplăcute care pot interveni pe parcursul călătoriei, cetăţenii români sunt sfătuiţi să nu plece la drum dacă se anunţă ninsori abundente, întrucât riscă să rămână înzăpeziţi.

Sub semnul gerului, mai multe state europene fac cu greu faţă primelor zile de iarnă. 28 de oameni au murit din cauza frigului în ultimele zile. Majoritatea victimelor sunt din Polonia. Zăpada a făcut ravagii şi în Cehia, Germania şi Lituania, dar cea mai afectată rămâne Marea Britanie. Zeci de aeroporturi au fost închise, iar traficul feroviar şi cel rutier au fost grav perturbate.

Marea Britanie este în continuare paralizată din cauza căderilor masive de zăpadă, pentru a treia zi consecutiv. Majoritatea aeroporturilor şi a şcolilor rămân închise şi astăzi. Traficul rutier şi cel feroviar sunt şi ele grav perturbate.

Există însă şi o parte bună a lucrurilor. Distracţia de iarnă a început mult mai devreme şi este timp berechet pentru aşa ceva.

În Cehia, zăpada a adus mai ales pe şosele un război al nervilor. Din cauza drumurilor impracticabile, maşinile au stat la cozi de kilometri, la intrarea în Praga. Şoferii au rămas blocaţi ore în şir pe drumurile din afara capitalei.

Germania este însă cel puţin la fel de blocată ca şi Cehia din cauza ninsorilor abundente din ultimele 24 de ore. Temperaturile au scăzut în unele zone sub 20 de grade celsius.

Trenurile au circulat cu întârzieri foarte mari şi mai multe zborruri au fost anulate. Oamenii par însă mai înţelegători.

×