x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mafia legumelor din Afumaţi, condusă de turcul „Gimi”

Mafia legumelor din Afumaţi, condusă de turcul „Gimi”

21 Mai 2012   •   09:46
Mafia legumelor din Afumaţi, condusă de turcul „Gimi”

Aproximativ 300 de camioane cu legume si fructe erau aduse ilegal, in fiecare luna, in complexul din comuna Afumati, de catre o grupare de zece persoane, condusa de cetateanul turc B.C., zis Gimi. Acesta era principalul furnizor al unitatilor economice din centrul comercial ilfovean, informeaza Politia Romana. Gimi si gasca sa au prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 5 milioane de euro.

In urma unei serii de perchezitii realizate, azi dimineata, de politistii de investigare a fraudelor din cadrul IPJ Ilfov si procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov, cu sprijinul ofiterilor Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, trei persoane au fost retinute pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta.

Politistii de investigare a fraudelor din cadrul IPJ Ilfov au stabilit ca zece persoane ar fi infiintat mai multe societati comerciale fantoma, prin intermediul carora ar fi desfasurat operatiuni ilicite in domeniul comertului cu legume si fructe.

Cei in cauza sunt suspectati ca, in perioada 2010-2012, au inregistrat in contabilitate facturi false si au declarat sediile societatilor comerciale, pe care le administrau, in mod fictiv, in scopul sustragerii de la verificarile financiar-contabile si implicit de la plata datoriilor catre stat.

In urma perchezitiilor efectuate luni dimineata, au fost identificate 23 de persoane suspecte, care urmeaza a fi conduse la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov pentru audieri.

Activitatea infractionala a trei dintre suspecti a fost probata, impotriva acestora fiind emise ordonante de retinere pentru 24 de ore.

×