x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mafiot - Orlandino nu si-a turnat partenerii

Mafiot - Orlandino nu si-a turnat partenerii

02 Sep 2004   •   00:00

Mafiotul italian Riccardi Orlandino a fost pus in libertate de instantele muresene dupa ce a zacut in arest trei ani de zile.

STEFAN ORMENISAN

Judecatorii Tribunalului Mures au hotarat ca Riccardi si asociatul sau, Viorel Hirsan, sa fie judecati in continuare in stare de libertate. Fiind o piesa importanta in dosarul Andreei Ciuca, dar si prin prisma legaturilor cu lumea politica mureseana, Riccardi a refuzat totusi sa toarne despre partenerii sai, in ciuda celor trei ani petrecuti in arest. El a refuzat sa faca declaratii presei, sustinand ca a aparut destul pe primele pagini ale ziarelor.

PILE PRINTRE POLITICIENI. Omul de afaceri italian a fost arestat in octombrie 2001, el fiind acuzat pentru savarsirea unor infractiuni de natura economica, cum ar fi evaziune fiscala sau fals in acte. Dupa primele cercetari ale procurorilor mureseni s-a descoperit ca Riccardi era membru al unei cunoscute grupari mafiote italiene din zona Napoli. Ulterior, in urma interceptarii unor convorbiri telefonice s-a aflat ca Riccardi Orlandino avea relatii foarte apropiate cu personalitati din lumea politica mureseana. Astfel, in momentul arestarii sale, Riccardi Orlandino a apelat la cativa prieteni importanti, cum ar fi fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Mures, Giani Vasluianu, si senatorul PSD Mures Ioan Nicolaescu. Atunci, cei doi au incercat fara succes sa intervina pentru eliberarea lui Riccardi.

DENUNTATOR ANTICORUPTIE. Tot Riccardi a fost cel care a dezvaluit si a ajutat la eliberarea din functie a fostului sef al Garzii Financiare Mures, Gheorghe Hutanu, care ii ceruse mafiotului italian spaga de 140.000 de dolari pentru a-i rezolva situatia. Hutanu se lauda lui Riccardi ca il va elibera din arest cu ajutorul "Generalului SIE" Matei Marian Nicolae, care se afla inca in arest.

Seful SRI, Radu Timofte, a facut cateva declaratii in vara anului trecut, spunand ca fosta presedinta a Tribunalului Mures, Andreea Ciuca, a copiat documente secrete pe care intentiona sa i le dea lui Riccardi. Aceste declaratii au determinat-o pe Andreea Ciuca sa-l actioneze in judecata pe Radu Timofte, sustinand ca declaratiile acestuia sunt false.

×
Subiecte în articol: observator riccardi