x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Magazinele de vise: Marfă confiscată în valoare de 1,5 milioane lei

Magazinele de vise: Marfă confiscată în valoare de 1,5 milioane lei

16 Feb 2010   •   00:00

Poliţiştii au început, luni seară, un control în magazinele de vise din întreaga ţară, la doar câteva ore după intrarea în vigoare a actului normativ prin care erau interzise produsele etnobotanice, fiind deja ridicată marfă în valoare de 1,5 milioane de lei şi aplicate amenzi de 45.500 de lei.

Cei 1.400 de poliţişti care au participat la controalele făcute în cele peste 400 de magazine sau depozite în care erau ţinute aceste substanţe fac parte din structurile de combatere a criminalităţii organizate, de ordine publică sau de investigare a fraudelor, ei fiind însoţiţi şi de comisari ai Gărzii Financiare sau de inspectori ai Direcţiilor de Sănătate Publică, informează Poliţia Română.

Echipele de control au vizitat 336 de magazine şi alte câteva zeci de sedii ale magazinelor virtuale sau depozite. Din cele 270 de magazine pe care le-au găsit deschise, poliţiştii au ridicat marfă în valoare totală de peste 1,5 milioane de lei, toate produsele urmând să fie expertizate şi apoi distruse.

Captura poliţiştilor a însemnat 74,6 kilograme de "substanţe", 131 de comprimate, 1.826 de "pliculeţe cu substanţe", 300 de ţigări şi zece mililitri de "substanţă lichidă".

În timpul cotrolului de luni seară, poliţiştii au dat 12 amenzi în valoare totală de 45.500 de lei.

Potrivit comunicatului IGPR, "acţiunile şi controalele la unităţile care comercializează astfel de produse vor continua".

×
Subiecte în articol: observator