x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Magistraţii cer retragerea din Parlament a proiectului legii unice a pensiilor

Magistraţii cer retragerea din Parlament a proiectului legii unice a pensiilor

de Violeta Fotache    |    07 Mai 2010   •   00:00

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) şi Asociaţia Procurorilor din România (APR) i-au cerut primului-minsitru, Emil Boc, printr-o scrisoare deschisă, să retragă din Parlament proiectul legii pensiilor. “Domnule prim-ministru, ceea vă cerem în acest moment de mare dificultate pentru poporul român este să retrageţi din Parlamentul României proiectul legii pensiilor.



Nici o ţară din lume nu legiferează drepturile sociale pe termen lung în condiţii de mare criză", arată AMR în scrisoarea remisă vineri redacţiei noastre.

Asociaţia subliniază faptul că magistraţii înţeleg dificultăţile prin care trece România, şi apreciază că România traversează cea mai gravă criză economică de după 1930. "Dar nu putem să nu remarcăm că Guvernul nu a fost capabil să ia cea mai mică măsură care ar fi putut duce la redresarea economică. Nu există altă explicaţie pentru faptul că deficitul bugetar s-a majorat la aproape 9%. Singura măsură de ieşire din criză pe care o vede Guvernul este reducerea nivelului de trai al populaţiei", mai subliniază cele două asociaţii profesionale ale magistraţilor. Finalul scrisorii este apocaliptic: "Fără speranţe de mai bine"!

×
Subiecte în articol: observator