x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Magistraţii dau vineri o decizie definitivă în dosarul "Telepatia"

Magistraţii dau vineri o decizie definitivă în dosarul "Telepatia"

07 Aug 2014   •   10:49
Magistraţii dau vineri o decizie definitivă în dosarul "Telepatia"

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti vor da vineri o decizie în dosarul "Telepatia". Sentinţa se va pronunţa în şedinţă publică şi este definitivă. Avocaţii au termen până pe, 7 august, să depună concluziile scrise.

Marţi, la ultimul termen al procesului procurorul DNA şi avocaţii au ţinut pledoariile finale, urmate de ultimul cuvânt al inculpaţilor.

La ieşirea din sediul instanţei, preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat că îi pare rău de faptul că "oameni complet nevinovaţi" au fost "târâţi" într-un proces "criminal" doar pentru că el trebuia să fie condamnat.

"Mă bucur că s-a terminat procesul şi cred eu că doamna judecător şi domnul judecător vor aprecia corect lucrurile aşa cum au fost ele consemnate. Până joi, trebuie să prezentăm nişte concluzii scrise şi probabil pe ECRIS va fi un termen când se vor hotărî lucrurile. Pentru mine e o durere şi o declar public. Este vorba de faptul că oameni complet nevinovaţi, dintre care câţiva de peste 80 de ani, oameni care nu au avut niciodată nicio problemă cu legea, au fost târâţi în acest proces pentru că trebuia să fiu eu condamnat. Sunt nişte oameni de o valoare extraordinară. Eu aş considera rechizitoriul acesta ca un fel de crimă, pentru că a mâncat nişte ani din viaţa acestor oameni, stres enorm, şi, probabil, că mai devreme sau mai târziu cei care au făcut lucrurile astea vor trebui să dea socoteală (...) Cea mai mare preocupare a mea e legată de aceşti oameni total nevinovaţi, care toată viaţa lor nu au făcut decât să muncească cinstit. De mine nu mă plâng, eu o să mă descurc oricum. Problema care se pune e legată de ei, nişte oameni nevinovaţi care nu meritau astfel de lucruri", a spus Dan Voiculescu, care i-a acuzat pe procurori că au "minţit cu neruşinare" judecătorii.

Pantiş: Prejudiciul din dosarul "Telepatia" este rodul unui delir economic al DNA

    
Luni, fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş a declarat că prejudiciul calculat de procurori în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare este "rodul unui delir economic" al unui specialist de la DNA.

"Sper să se dovedească odată pentru totdeauna că aşa-zisul prejudiciu este rodul unui delir economic al specialistului DNA. Dacă e să priviţi puţin modul cum a fost calculat prejudiciul, o să vedeţi ce erori, ce minciuni, ce falsuri, ce incompetenţă incredibilă se ascunde în spatele acelor cifre", a declarat Pantiş.

Gheorghiţă Mateuţ: Am fost împiedicat să-mi exercit profesia de avocat

Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu, a declarat ieri, la Antena3, că respingerea tuturor cererilor de către instanţă este "fără precedent". "Ce am văzut m-a uimit, m-a întristat pentru că am simţit că am fost împiedicat să-mi exercit profesia de avocat", a spus Mateuţ.

"Acest dosar este un dosar care nu are la baze probe. Instanţa de apel este cea care va decide. Eu încă mai sper, pentru că am o gândire pozitivă, într-o soluţie corectă care să se bazeze pe dispoziţiile legale şi pe adevărul obiectiv, pe realitatea actelor materiale. Mă bazez pe lege, buna credinţă, pe principii, nu mă bazez pe manifestări extreioare care pot să sugereze o anumită aparenţă", a afirmat Gheorghiţă Mateuţ.

"Eu cred că în cursul unor proceduri nu îi este interzis unui judecător să-şi formeze o părere cu privire la dosarul pe care îl are de soluţionat, însă îi este interzis să-şi formeze o prejudecată. Prejudecăţile pot afecta echiatatea unei proceduri. Plecând de aici, pot afecta însăşi substanţa soluţiei care se va da. Sper să greşesc şi să pronunţe o soluţie corectă", a continuat avocatul.

Despre respingerea pe bandă rulantă a cererilor de către completul de judecată, apărătorul lui Dan Voiculescu a spus că "este fără precedent". "Nu pot să fac comparaţie cu un alt proces. Ce am văzut m-a uimit, m-a întristat pentru că am simţit că am fost împiedicat să-mi exercit profesia de avocat", a mai spus Mateuţ, care a precizat că nu va accepta niciodată "o atitudine care împiedică efectiv accesul la normele dreptului, la lege".


×