x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAI a interzis pătrunderea în România a patru cetăţeni maghiari timp de un an

MAI a interzis pătrunderea în România a patru cetăţeni maghiari timp de un an

de Agerpres    |    17 Mar 2014   •   21:30
MAI a interzis pătrunderea în România a patru cetăţeni maghiari timp de un an

MAI a anunţat luni că a decis interzicerea pătrunderii în România a patru cetăţeni maghiari pe o perioadă de un an, a anunţat luni, la o conferinţă de presă, Monica Dajboc, purtător de cuvânt al ministerului.

Este vorba despre Tyrityan Zsolt, membru al organizaţiei Oastea Haiducilor, Zagyva Gyorgy Gyula, membru Jobbik, Szavay Istvan, membru Jobbik şi Mikolo Bela, membru al organizaţiei Noua Garda Ungară, faţă de care organele competente au sesizat Curtea de Apel Bucureşti în vederea declarării acestora ca indezirabili.

'Referitor la aceste persoane există indicii temeinice că fac parte din structuri implicate în activităţi de natură naţionalist extremistă ce constituie riscuri la adresa ordinii publice şi a securităţii naţionale a României', a spus oficialul MAI.

De asemenea, autorităţile române au în vedere şi alte persoane care desfăşoară în mod sistematic pe teritoriul României astfel de acţiuni care contravin normelor comunitare şi legislaţiei naţionale.

'Autorităţile române sunt hotărâte să aplice cu fermitate legislaţia în vigoare în toate cazurile în care cetăţenii altor state prin declaraţii publice sau alte acţiuni încalcă direct sau instigă la nerespectarea Constituţiei şi legilor ţării', a mai precizat Dajboc.

Măsura anunţată de MAI a fost luată în baza legislaţiei în vigoare, precum OUG 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre UE, legea referitoare la securitatea naţională a României 51/1991.

Decizia este adoptată cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente care să afecteze grav ordinea publică pe teritoriul României. 

×