x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAI: Dotarea jandarmilor nu include armanent sau muniţie de război

MAI: Dotarea jandarmilor nu include armanent sau muniţie de război

27 Oct 2010   •   00:00

Dotarea jandarmilor care asigură ordinea publică la mitingul de miercuri nu include armament şi nici muniţie de război, ci doar materiale de protecţie şi intervenţie individuale, precizează Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), după ce "unii lideri politici" au susţinut contrariul.



MAI arată într-o precizare remisă, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că doreşte informarea corectă a opiniei publice, după ce unii lideri politici au spus că jandarmii prezenţi la protest au "armament" şi "muniţie de război".

"Efectivele de jandarmi angajate în misiune sunt echipate în ţinuta specifică, având asupra lor materialele de protecţie şi intervenţie individuale. Dotarea jandarmilor din dispozitivele de asigurare a ordinii publice nu include armament şi nici muniţie de război. Ministerul Administraţiei şi Internelor solicită tuturor persoanelor care se pronunţă public cu privire la măsurile de ordine şi siguranţă publică luate pe durata manifestaţiei şi la modul de acţiune a forţelor implicate să dea dovadă de obiectivitate şi să prezinte mass-media şi, implicit, opiniei publice informaţii corecte", subliniază MAI.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că jandarmii mobilizaţi miercuri la mitingul şi marşul celor cinci confederaţii sindicale nu au asupra lor nicio armă de foc, pentru că, la mitinguri, echipamentul standard nu include arme letale.

Militaru a mai spus că declaraţiile unor lideri politici care au spus că jandarmii ar avea arme de foc la miting "sunt doar declaraţii politice", în realitate astfel de echipamente fiind "excluse" la evenimente ca cel de miercuri.

×
Subiecte în articol: observator