x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mai mult timp pentru rovinIeta

Mai mult timp pentru rovinIeta

05 Ian 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Luand cunostinta din presa si convingandu-se apoi pe teren de situatia dezastruoasa a procurarii rovinietei, ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, da ca sigura prelungirea termenului de achizitionare a acesteia. Pentru a evita aglomeratia, rovinietele vor fi puse in vanzare si la benzinariile Mol, si la agentiile CEC.

Ministerul Transporturilor reactioneaza pana la urma

Speriate de situatia gasita in teren, oficialitatile au reactionat. Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului intentioneaza sa prelungeasca termenul limita pentru achitarea taxei de drum. Posesorii de autovehicule vor putea cumpara rovignete si de la benzinariile Mol. Reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) au incheiat o conventie cu reprezentantii Mol pentru distribuirea rovinietelor in 70 de statii, incepand de maine.
OPTIMISM. Cozile la achitarea taxei de drum pot disparea o data cu marirea termenului
CONTROL INOPINAT. Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre a hotarat suplimentarea locatiilor de comercializare a rovignetelor. Ministrul a efectuat ieri seara un control in statiile Petrom din Bucuresti si a constatat ca doar doua din cele 17 benzinarii vindeau roviniete. In urma verificarii, ministrul Transporturilor a convocat ieri noapte o sedinta cu conducerea CNADNR. Potrivit ministrului Gheorghe Dobre, rovinietele ar putea fi distribuite, de luni, in circa 1.200 de locatii CEC. CNADNR va elabora impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor un ordin potrivit caruia Politia nu va aplica amenzi posesorilor de autovehicule care nu au achitat rovinieta pina la termenul stabilit initial, 15 ianuarie.

NEMULTUMIRI. Asociatia Societatilor de Leasing din Romania solicita prelungirea cu sase luni a perioadei de plata a taxei de drum. Reprezentantii Asociatiei au precizat ca, desi s-a obtinut posibilitatea platii taxei de drum si de catre utilizatorii de leasing, intervalul de timp pentru plata acesteia, pana la 15 ianuarie 2004, este insuficient pentru ca societatile de leasing sa monitorizeze eliberarea rovinietei pentru toate masinile pe care le-au finantat. Si Automobil Clubul Roman si-a reinnoit, printr-o scrisoare deschisa adresata primului ministru, solicitarea de a "promova o Ordonanta de Urgenta reparatorie prin care sa se amane aplicarea acestei masuri nedrepte pentru automobilisti si familiile lor". (Iohanna Onaca Purdea)

×
Subiecte în articol: observator