x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mai multe drumuri au fost blocate din cauza zăpezii

Mai multe drumuri au fost blocate din cauza zăpezii

19 Ian 2010   •   00:00
Mai multe drumuri au fost blocate din cauza zăpezii

Ninsorile abundente din ultimele ore au îngreunat circulaţia în judeţele din sud-estul ţării. Nici în Capitală nu e mai bine pe şosele, dar vicepremarul Victor Iovici promite că bulevardele vor fi deszăpezite până diseară. Atenţionarea de cod galben de ninsori şi vânt puternic ţine până mâine-dimineaţă, la ora 6.00. La noapte, în Bucureşti, temperaturile vor coborî până la minus 7 grade.



Drumuri închise

Drumul Naţional între Râmnicu-Sărat şi Brăila a fost închis din cauza nămeţilor. Zăpada pune probleme şi pe Autostrada Soarelui în dreptul
localităţii Lehliu.

Din cauza gropilor de pe carosabil acum acoperite de zăpadă pe DN73, între Braşov şi Piteşti, mai mulţi şoferi şi-au avariat maşinile.

Ninsoarea le va da bătăi de cap românilor din municipiul Bucureşti şi din 17 judeţe - Vaslui, Bacău, Galaţi, Brăila, Vrancea, Covasna, Braşov, Prahova, Buzău, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea şi Ilfov. În estul Bărăganului şi în Dobrogea, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi se va forma polei.

Şi în judeţul Ialomiţa, pe DN 2 A, traficul se desfăşoară cu dificultate, după ce un autotren încărcat cu fier vechi  a derapat şi s-a răsturnat. O bandă de circulaţie a fost astfel blocată. Din fericire, şoferul nu a fost rănit. Cauza accidentului a fost, conform poliţiei, neadaptarea vitezei la carosabilul acoperit cu zăpadă.

Tot în Ialomiţa, în jurul orei 9.30 traficul era îngreunat, conform Infotrafic, pe DN2, între Urziceni şi Cotorca, în urma unui accident rutier, în care a fost implicat un autoturism şi o autoutilitară. O persoană a decedat, iar alta a fost rănită. Cauza probabilă a accidentului a fost pătrunderea pe contrasens, ca urmare a vitezei neadaptate la un carosabil acoperit cu zăpadă. Şoferii sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri care fluidizează circulaţia în zonă.

Neadaptarea vitezii la condiţiile meteo a dus şi la deraparea unui alt autotren, în apropiere de ecluza de la Cernavodă. Astfel, în acea zonă, pe DN 22 C, din judeţul Constanţa, traficul rutier este blocat.

Capitala, sub zăpadă

La ora 7:30 primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat Comandamentul de iarnă. Edilul le-a cerut bucureştenilor să-şi lase maşinile acasă şi să folosească transportul în comun.

Oprescu a mai spus că nu s-a reuşit curăţarea refugiilor RATB şi a criticat firma care se ocupă cu deszăpezirea în sectorul 1. La ora 14:00, Comandamentul de iarnă se reuneşte din nou.

Viceprimarul Victor Iovici dă asigurări că toate bulevardele vor fi curăţate de zăpadă, astfel încât traficul să se desfăşoare în condiţii mai bune. De asemenea, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat că doreşte să surprindă iarna.

"De data asta, iarna nu ne va mai surprinde, o vom surprinde noi", a spus Piedone, încrezător că cele câteva zeci de maşini şi utilaje scoase în stradă îşi vor face treaba.

În ultimele 24 de ore, 11 persoane au fost rănite în Bucureşti, patru dintre ei ajungând în stare gravă la spital, în urma unor accidente rutiere. În total, poliţia a constatat 130 de tamponări şi 8 accidente, relatează Mediafax.

×
Subiecte în articol: observator