x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mai multe maşini lovite de proiectile militare în Militari. MApN admite că au avut loc trageri în apropiere

Mai multe maşini lovite de proiectile militare în Militari. MApN admite că au avut loc trageri în apropiere

20 Sep 2012   •   13:51
Mai multe maşini lovite de proiectile militare în Militari. MApN admite că au avut loc trageri în apropiere

UPDATE 19:39 -La cateva ore dupa incidentul care a avut loc joi in parcarea hipermarketului din apropirerea Centurii Capitalei, Ministerul Apararii Nationale a postat pe site-ul oficial un comunicat al carui continut integral vi-l prezentam.

"Referitor la incidentul semnalat joi, 20 septembrie, in parcarea unui centru comercial situat in zona centurii Capitalei, Ministerul Apararii Nationale face urmatoarele precizari:

M.Ap.N. detine un poligon de tragere situat la aproximativ 2.5 km de centrul comercial. in data de 20 septembrie s-au executat trageri in intervalul orar 08.00-14.30 cu armament individual de infanterie, respectiv pistol mitraliera cal. 7.62 mm si pistol cal. 7.65 mm model 1974 "Carpati".

Distanta pana la care munitia folosita astazi in poligon are efect letal este de maximum 1.500 m.

O comisie numita de ministrul apararii nationale, Corneliu Dobritoiu, verifica modul in care au fost respectate masurile de siguranta in poligon. Sedintele de tragere cu toate tipurile de armament usor de infanterie au fost sistate pana la finalizarea cercetarilor.

Evenimentul este cercetat de Parchetul Militar."

-------------------------------------------------------------

Mai multe masini au fost lovite de unul sau mai multe proiectile militare in parcarea unui supermarket din cartierul Militari din Capitala.

Conform martorilor oculari, un proiectil ar fi perforat una dintre masini dupa care a ricosat intr-o a doua masina.

Incidentul nu s-a soldat cu victime.

Primele ipoteze indica faptul ca proiectilul ar proveni dintr-un poligon militar.
La fata locului se afla o echipa de experti care au incercuit perimetrul, preleveaza probe de la fata locului si efectueaza masuratori balistice


×