x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mai mulţi suporteri ai Petrolul Ploieşti vor să dea în judecată Jandarmeria

Mai mulţi suporteri ai Petrolul Ploieşti vor să dea în judecată Jandarmeria

02 Dec 2013   •   15:54
Mai mulţi suporteri ai Petrolul Ploieşti vor să dea în judecată Jandarmeria

Mai mulţi suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti, implicaţi în incidentele violente de duminică seară cu jandarmii, au venit, astăzi, la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, pentru a primi îngrijiri medicale. Ei spun că au fost loviţi de forţele de ordine şi că vor da în judecată Jandarmeria.

"Mi-au dat cu tonfa la tâmplă, dacă dădeau doi centimetri mai jos puteau să mă omoare. M-au pus jos şi m-au lovit cu picioarele, fără ca eu să le fac nimic, fără să-i provoc. Am pe spate urme de tonfă şi de picioare", a spus un tânăr, citat de Mediafax.

Întrebat dacă intenţionează să dea în judecată Jandarmeria, el a spus că îşi va scoate certificat medico-legal şi va acţiona în instanţă Jandarmeria, întrucât consideră că este "inacceptabil ca jandarmii să acţioneze după legile lor".

Unul dintre liderii galeriei Petrolul Ploieşti, Bogdan Dinu, a spus că din informaţiile pe care le are peste 20 de suporteri au fost răniţi în incidentele cu jandarmii. Suporterii acuză violenţe extreme din partea jandarmilor, susţinând că forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene, inclusiv pe copii.

"În autobuzul în care eram au spart geamul, au băgat furtunul cu gaze şi au început să dea gaze lacrimogene, deşi erau şi copii acolo. În acelaşi timp, au pus scuturile în uşile autobuzelor ca să nu putem coborî", a spus Bogdan Dinu.

El a precizat că numai în autobuzul în care s-a aflat el cel puţin 15 oameni au avut de suferit ca urmare a intervenţiei jandarmilor.

Bogdan Dinu a adăugat că suporterii se vor întâlni cu un avocat pentru a pune la punct detaliile acţiunilor pe care le vor întreprinde împotriva Jandarmeriei.

Suporterii au spus că nu-i pot recunoaşte pe jandarmii care i-au agresat, astfel că plângerile vor fi făcute la adresa Jandarmeriei.

Întrebaţi dacă şi-au scos certificate medico-legale, suporterii au spus că vor face demersuri în acest sens marţi, întrucât luni programul la Serviciul de Medicină Legală s-a terminat la ora 12.00, iar ei au fost la spital.

Fanii echipei Petrolul Ploieşti au fost întorşi din drum, duminică seară, înaintea meciului cu Steaua, din etapa a XVI-a a Ligii I, din cauza violenţelor provocate, a declarat, pentru Mediafax, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.

"În timpul deplasării spre Bucureşti, fanii ploieşteni au oprit coloana în dreptul localităţii Domneşti, s-au dat jos din maşini, au devenit foarte violenţi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, au început să arunce cu sticle şi pietre în forţele de ordine care însoţeau coloana şi au spart geamurile de la autobuze şi microbuze. Fanii erau în zece autobuze, mai multe microbuze şi maşini personale. Pentru a nu periclita siguranţa celorlalţi spectatori prezenţi la meci s-a luat decizia întoarcerii coloanei spre Ploieşti", a spus Enache.


×
Subiecte în articol: steaua petrolul suporteri jandarmerie