x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAI: Peste 56.000 litri de apă îmbuteliată şi 20 de tone de motorină vor ajunge la Galaţi

MAI: Peste 56.000 litri de apă îmbuteliată şi 20 de tone de motorină vor ajunge la Galaţi

12 Sep 2013   •   17:11
MAI: Peste 56.000 litri de apă îmbuteliată şi 20 de tone de motorină vor ajunge la Galaţi
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Peste 56.000 de litri de apă îmbuteliată şi 20 de tone de motorină puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat vor ajunge în zonele afectate de inundaţii din Galaţi, a anunţat joi ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, într-o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, informează agerpres.ro.

De asemenea, sunt pregătite pentru a fi trimise alimente de strictă necesitate pentru populaţie - şase tone de conserve de carne, şase tone de conserve cu pate de ficat, făină şi ulei.

Radu Stroe a mai precizat că MAI a mobilizat resurse umane suficiente pentru gestionarea situaţiei de la Galaţi, peste 500 de angajaţi - pompieri, jandarmi, poliţişti care acţionează cu 61 mijloace de intervenţie.

De asemenea, Stroe a cerut forţelor implicate în operaţiunile de salvare să continue evacuarea apei şi a mâlului din casele, curţile şi grădinile afectate de viitură, până la lăsarea întunericului.

Ca măsură de siguranţă, ministrul Afacerilor Interne a cerut Poliţiei verificarea drumurilor şi a podeţelor pe raza întregii zone afectate de inundaţii, iar acolo unde există riscul de infiltrare a apei să fie deviată circulaţia rutieră.

Potrivit acestuia, Jandarmeria va pune la dispoziţie, în caz de necesitate, 200 de module pentru persoanele evacuate.

Ministrul Afacerilor Interne a făcut un apel la autorităţile locale să colaboreze şi să solicite din timp resursele de care au nevoie persoanele evacuate, aflate în acest moment în diferite cămine culturale.

Oficialul MAI a cerut ca pentru posturile de poliţie inundate din comunele Cuca, Corni, Cudalbi, Rediu şi Costache Negri să fie luate măsuri pentru a putea funcţiona la capacitate maximă, în sprijinul populaţiei.

La operaţiunile derulate în judeţul Galaţi participă şi două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, aeronavele acordând suport aerian operaţiunilor desfăşurate la sol de către echipele de intervenţie în situaţii de urgenţă.

La faţa locului, din partea conducerii MAI se află secretarul de stat Cătălin Chiper, coordonator al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi şeful IGSU, colonel Ion Burlui.

În urma misiunilor de salvare derulate de către angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, s-a reuşit salvarea a 45 de persoane aflate în situaţii critice - 24 de persoane în comuna Costache Negri, 14 persoane în localitatea Cuca şi alte şapte în comuna Cudalbi.

Până la acest moment, în urma misiunilor de salvare întreprinse de către angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au fost evacuate peste 500 de persoane din zonele afectate de inundaţii, precizează MAI.

×
Subiecte în articol: inundatii galati radu stroe