x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mâine începe CALVARUL înscrierii la liceu. Vezi aici cum arată fişa de înscriere şi cum se completează. Rămâi pe Jurnalul.ro pentru a afla rezultatele obţinute de elevii din Bucureşti

Mâine începe CALVARUL înscrierii la liceu. Vezi aici cum arată fişa de înscriere şi cum se completează. Rămâi pe Jurnalul.ro pentru a afla rezultatele obţinute de elevii din Bucureşti

de Robert Veress    |    28 Iun 2011   •   08:54
Mâine începe CALVARUL înscrierii la liceu. Vezi aici cum arată fişa de înscriere şi cum se completează. Rămâi pe Jurnalul.ro pentru a afla rezultatele obţinute de elevii din Bucureşti

Completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de diriginti, incepe miercuri, in conditiile in care nu sunt cunoscute rezultatele testelor nationale la probele de romana si matematica decat pentru cateva judete: Alba, Botosani, Brasov, Dolj si Maramures au afisat rezultatele finale, de dupa analizarea contestatiilor, iar in Arad, Olt, Satu Mare, Bihor, Salaj au fost afisate rezultate partiale.

Rezultatele finale pentru toata tara vor fi afisate pe portalul Ministerului Educatiei, cel mai devreme in cursul zilei de maine, dar mai probabil abia joi.

Rezultate partiale pentru Bucuresti vor fi difuzate in cursul zilei de azi, iar jurnalul.ro le va publica de indata ce vor fi disponibile.

Chiar daca s-ar putea spune ca greul principal a trecut, pentru foarte multi elevi si parinti, procesul de inscriere la un liceu poate fi un adevarat calvar, care incepe maine si nu se termina decat abia peste aproape o luna, pe 25 iulie.

Intre 30 iunie si 6 iulie se vor introduce in baza de date computerizata datele din fisele de inscriere, iar pana pe 7 iulie se vor verifica de catre parinti si candidati greselile in baza de date computerizata.

Intre 4 si 6 iulie vor fi repartizati candidatii pe locurile speciale pentru romi, iar in 12 iulie se va face prima repartizare computerizata in invatamant liceal de stat.

Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati se va face intre 15 iulie si 25 iulie.

Candidatii care nu au participat la prima repartizare computerizata sau nu au fost repartizati vor putea completa fise de optiuni intre 14 iulie si 19 iulie.

Cea de-a doua etapa computerizata a candidatilor va avea loc in 22 iulie, iar depunerea dosarelor intre 23 si 25 iulie.

Cea de-a treia si ultima repartizare computerizata va avea loc intre 5 si 7 septembrie.

×