x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mama Andreei Paul Vass, în conflict de interese

Mama Andreei Paul Vass, în conflict de interese

08 Feb 2012   •   06:08
Mama Andreei Paul Vass, în conflict de interese

Mama consilierului economic al Guvernului Andreea Paul Vass este in conflict de interese. Agentia Nationala de Integritate sutine ca firma Marioarei Vass, consilier in comuna Bobota, ar fi incheiat doua contracte intre societatea pe care o detine si doua unitati de invatamant prescolar, finantarea acestora fiind asigurata din bugetul comunei Bobota. Suma totala incasata de firma mama Andreei Pal Vass este de 21.180 de lei.

ANI s-a sesizat dupa sase luni de la semnalul dat in Jurnalul National. Citeste Andreea Vass isi "toarna" mama la ANI. Vezi ce a scris

ANI informeaza, intr-un comunicat, ca a constatat faptul ca Vass Marioara, in calitate de Consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Bobota, a incalcat dispozitiile legale referitoare la conflictul de interese in materie administrativa si penala, intrucat a incheiat un numar de doua contracte in valoare de 21.180 LEI, intre S.C. MAVAS M&G S.R.L. (societate in cadrul careia Vass Marioara detine calitatile de administrator si asociat unic) si doua unitati de invatamant prescolar, finantarea acestor contracte fiind asigurata din bugetul initial al Comunei Bobota pe anul 2010, acesta fiind suplimentat ulterior. Vass Marioara a participat, in calitate de Consilier local, atat la procesul de decizie privind adoptarea bugetului local pe anul 2010, cat si la suplimentarea ulterioara a acestuia.

Potrivit ANI, Marioara Vass a fost informata prin adresele din 12.08.2011 si 09.01.2012, despre declansarea activitatii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. VASS MARIOARA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Astfel, Agentia a sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj cu privire la posibila savarsire de catre Vass Marioara a infractiunii de conflict de interese, prevazuta si pedepsita de art. 2531 din Codul Penal al Romaniei. De asemenea, au fost initiate demersurile legale in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare.

“Conflictul de interese consta in indeplinirea, in exercitiul atributiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv', iar, potrivit prevederilor Legii nr. 161/2003, “prin conflict de interese se intelege situatia in care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care ii revin potrivit Constitutiei si altor acte normative', se mai arata in comunicatul ANI.

×