x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mama bărbatului care şi-a dat foc la Cotroceni:"Ei traiesc în vile şi noi murim de foame!".

Mama bărbatului care şi-a dat foc la Cotroceni:"Ei traiesc în vile şi noi murim de foame!".

de Gabriela Mladin    |    09 Iun 2011   •   13:04
Mama bărbatului care şi-a dat foc la Cotroceni:"Ei traiesc în vile şi noi murim de foame!".

Ioana Murjan, mama barbatului care si-a dat foc in fata Palatului Cotroceni sustine ca disperarea l-a indemnat pe fiul sau la un astfel de gest. Barbatul a invatat si a muncit pentru avea un trai decent, iar acum politicienii l-au adus in pragul de a-si pune capat zilelor, dupa ce i-au taiat pensia.

Cu tabloul fiului sau in mana, Ioana Murjan de 80 de ani, din comuna gorjeana Ciuperceni, se roaga ca Petre sa treaca bine peste interventiile chirurgicale efectuate dupa ce si-a turnat benzina pe corp si si-a dat foc in fata Palatului Cotroceni. Are o explicatie a gestului facut de fiul sau, dar spune ca nu trebuia sa-si faca rau, pentru ca, oricum, guvernantilor nu le pasa. "Sa le fie rusine, ei traiesc in vile, iar noi murim de foame. Disperarea l-a indemnat sa faca asta, a muncit si a invatat toata viata, este un om invatat, n-a fost un prapadit. L-au omorat pe Ceausesscu sa vina ei sa-si faca vile pe spinarea noastra si pe noi ne lasa sa murim ca niste caini', sustine femeia.

Ioana Murjan n-a stiut pana miercuri seara de gestul facut de fiul sau, vestea cumplita a primit-o de la sora barbatului, stabilita in Marea Britanie. De atunci, Ioana Murjan nu mai are somn pana cand nu va afla ca fiul sau e in afara oricarui pericol. "Mi-a spus fiica mea, m-a sunat ea din Anglia sa-mi spuna. Pe ei doi ii am si ma mandresc cu ei. N-am dormit toata noaptea cand am aflat. Eu nu l-am invatat sa faca asta', povesteste Ioana Murjan cu lacrimi in ochi.

La 80 de ani, Ioana Murjan spune ca Guvernul nu i-a taiat doar fiului sau din pensie: Eu am o pensie de 370 de lei, sotul meu are 800 de lei si nenorocitii au considerat ca are prea mult si i-au mai luat 50 de lei din ea. Asa au zis ca noi luam prea multi bani'. Luna viitoare Petre Murjan, barbatul de 59 de ani care si-a turnat benzina si si-a dat foc in fata Palatului Cotroceni, trebuie sa joace la nunta fiicei sale.

Cititi si:
Un barbat si-a dat foc in fata Palatului Cotroceni strigand "Basescu e un dictator"

×
Subiecte în articol: cotroceni sinucigas