x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mama lui Ioan Botiş, la 60 de ani, avea afaceri în domeniul plasării forţei de muncă

Mama lui Ioan Botiş, la 60 de ani, avea afaceri în domeniul plasării forţei de muncă

28 Apr 2011   •   13:35

Revista Q Magazine a descoperit că starea de incompatibilitate cu funcţia publică deţinută de ministrul demisionar Ioan Botiş are rădăcini mult mai adânci, chiar din perioada în care fostul ministru ocupa funcţia de director executiv al Agenţiei Judeţene a Forţelor de Muncă Bistriţa- Năsăud, în afacerile de selecţie şi plasare a forţei de muncă fiind la un moment dat implicată chiar mama sa, Ana Botiş.

În 2005, Ana Botiş, la 60 de ani, debuta în afaceri, CENTRUL DE ANGAJARE ŞI RECALIFICARE EUROTEHNOLOGIC SRL fiind societatea înfiinţată prin asociere cu nora sa, Ligia Botiş, prin care intermedia angajarea şomerilor din Bistriţa-Năsăud.
La acea vreme fiul său, viitorul ministru al Muncii, Ioan Botiş, deţinea deja de un an de zile funcţia de director executiv al AJOFM Bistriţa-Năsăud.

Ca şi în cazul fundaţiei care a declanşat scandalul în urma căruia Ion Botiş este cercetat de DNA,  CENTRUL DE ANGAJARE ŞI RECALIFICARE EUROTEHNOLOGIC SRL are sediul social tot la adresa de domicilul familiei Botiş.

Q Magazine precizează că în apropierea datei la care Ioan Botiş a fost nominalizat ca ministru al muncii, s-a încercat disimularea activităţii derulate de CENTRUL DE ANGAJARE ŞI RECALIFICARE EUROTEHNOLOGIC SRL prin fuzionarea cu o alta societate ce aparţine familiei Botiş - SC MOBIL CONSTRUCT SRL.

citiţi mai mult pe qmagazine.ro

×