x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mamaia - Ziaristi agresati de un hotelier

Mamaia - Ziaristi agresati de un hotelier

03 Iul 2004   •   00:00

OBSERVATOR - EDITIA A II-a

Mai multi reprezentanti ai presei, care asistau la un control efectuat de reprezentantii Autoritatii Nationale de Turism (ANT), au fost agresati fizic si verbal de administratorul unui hotel din Mamaia. Pentru aplanarea conflictului a fost nevoie de interventia trupelor DIAS.
Alina Dinca, reprezentanta Autoritatii Nationale de Turism a declarat pentru Mediafax ca a fost verificat Hotelul Istria din Mamaia in urma unor reclamatii primite din partea mai multor turisti. Echipa de control a intrat in unitate insotita de presa. La receptie, angajatele nu aveau nici un ecuson prin care sa poata fi identificate, iar la vederea camerelor TV mai multi lucratori au inceput sa fie agresivi cu ziaristii.

Patronul hotelului intervine

La scurt timp si-a facut aparitia si patronul hotelului Istria, George Bosanceanu, care a inceput sa-i loveasca pe reporteri si cameramani, dar si pe cei de la ANT. El l-a zgiriat pe brate pe operatorul TVR1, George Malciolu si a distrus camera de filmat a postului National TV apartinand cameramanului Marius Pantu. Reportera National TV, Marinela Mititelu, a fost imbrancita afara de un paznic care a lovit-o la picioare. Barbatul si-a dat apoi slipul jos si a facut gesturi obscene catre echipa de control si ziaristi.

Sprijin de la DIAS

Alina Dinca a afirmat ca a cerut sprijinul politistilor si jandarmilor inca dinainte de a izbucni scandalul, iar in momentul in care angajatii au devenit agresivi a cerut si sprijinul trupelor DIAS. Fortele de ordine l-au ridicat pe paznic si au incercat sa-i calmeze pe salariati. In Hotelul Istria, echipa de control a constatat conditii mizere de cazare. Alina Dinca spune ca toate cearsafurile erau murdare, paturile rupte si in toata unitatea nu exista decat o singura baie, fara sapun, prosoape sau hartie igienica. Camerele de la etajele unu si doi erau pline de igrasie si paianjeni.

Amenzi pentru patron

Patronul hotelului a refuzat sa prezinte documentele firmei si nu exista nici o evidenta a turistilor cazati in unitate. Reprezentantii ANT l-au amendat pe George Bosanceanu cu 40 de milioane de lei pentru mizeria din hotel, iar camerele de la etajele 1 si 2 au fost scoase din circuitul turistic. George Bosanceanu a mai fost sanctionat cu inca 300 milioane de lei pentru obstructionarea controlului. Ziaristii vor depune plangeri la politie impotriva patronului care i-a agresat si le-a distrus aparatura.

×
Subiecte în articol: observator