x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Manageri de spitale, pe mâna procurorilor! Au cheltuit ilegal milioane de lei

Manageri de spitale, pe mâna procurorilor! Au cheltuit ilegal milioane de lei

11 Ian 2016   •   16:00
Manageri de spitale, pe mâna procurorilor! Au cheltuit ilegal milioane de lei

Conducerile Direcţie de Sănătate Publică Bucureşti, Institutului „Cantacuzino" şi cele ale Spitalelor pentru Copii "Marie Curie" şi "Grigore Alexandrescu" ar putea ajunge pe mâna procurorilor, după ce inspectorii Curţii de Conturi au verificat bugetele pe 2014 şi au descoperit că managerii au cheltuit ilegal milioane de lei.

pe mentenanţa calculatoarelor, pe sporuri salariale necuvenite şi pe contracte supraevaluate sau au ”uitat” să recupereze milioane de lei de la pacienţii pe care i-au tratat, potrivit antena3.ro.

 
Spitalul de Urgenţă Bucureşti, cel din Focşani, Spitalul de copii Marie Curie, dar şi Institutul Naţional de Diabet nu au încasat servicii medicale de peste 40 de milioane de lei, deşi medicii şi asistentele le-au efectuat. 
 
Aceeaşi problemă au descoperit inspectorii financiari la Spitalul de Arşi, cel pentru copii "Grigore Alexandrescu", dar şi la Spitalul de Urgenţă din Focşani, care nu au trecut în acte tratamente de peste 2 milioane de lei. 
 
În plus, la Spitalul de Arşi din Bucureşti, conducerea a păgubit bugetul şi prin faptul că nu a înregistrat medicamente de 6.976.000 de lei, pe care le-a primit gratuit.  Potrivit angajaţilor Curţii de Conturi, conducerea unităţii a dat aproape un milion de lei pentru servicii de curăţenie, igienizare şi dezinfecţie supraevaluate.
 
Mai multe detalii, pe antena3.ro

×