x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Manţog, ameţit de puşcărie

Manţog, ameţit de puşcărie

de Gabriela Mladin    |    12 Aug 2012   •   12:49
Manţog, ameţit de puşcărie

La doua zile dupa ce a fost internat in Spitalul Judetean Targu-Jiu, medicii neurologi au dispus externarea fostului lider al PDL Gorj, Ionel Mantog si trimiterea sa inapoi in Penitenciarul din Targu-Jiu.

Daca la internare, cadrele medicale nu se inghesuiau cu investigatiile medicale, imediat ce presa a aflat de existenta in Spital al lui Mantog, neurologii se “inghesuiau' care mai de care sa scape de fostul demnitar. Cazul lui Adrian Nastase, in care medicii care l-au tratat pe fostul premier au fost pusi sub acuzare pentru favorizarea infractorului, i-a pus pe ganduri, desi lucrurile nu se pot compara. Nastase a suferit leziuni in urma unei impuscaturi, in timp ce Mantog a avut o ameteala.

Fostul presedinte al PDL Gorj, Ionel Mantog, condamnat la 5 ani de inchisoare pentru ca a inselat compania statului pentru care lucra pentru a avea beneficii personale, a fost externat vineri la primele ore ale diminetii. Mantog fusese adus din Penitenciarul Targu-Jiu in Spitalul de Urgenta Targu-Jiu, miercuri, 8 august, la solicitarea sa, intrucat a acuzat dureri de cap, ameteli si, conform unei surse din randul cadrelor medicale, pierderi ale memoriei. Desi au fost convinsi ca starea detinutului Mantog nu este deloc grava, neurologii Spitalului Judetean Targu-Jiu l-au supus pe acesta mai multor investigatii medicale.

Medicii, stresati de jurnalisti!

Stresul cadrelor medicale a aparut in momentul in care presa a aflat de existenta lui Mantog in spital, la 12 ore de la internarea acestuia. Medicii s-au acuzat unii pe alti de faptul ca au “turnat' jurnalistilor informatia, iar cea mai stresata din aceasta poveste a fost Mariana Frasie, medicul neurolog la care era internat Mantog.

In urmatoarele ore, neurologul a dispus ca investigatiile medicale sa fie facute de urgenta, altfel, cel care va intarzia rezultatul analizelor, in mod nejustificat, va raspunde. In nci 24 de ore dupa acel episod, Mantog a fost externat si s-a dispus reintroarcerea sa in Penitenciarul Targu-Jiu.

O ameteala!

Diagnosticul la externare al detinutului Mantog a fost atac ischemic tranzitoriu, o stare care ii permite fostului lider al PDL Gorj, sederea in continuare in puscarie.

Manifestarile accidentului ischemic tranzitor sunt temporare si dispar complet, sustin specialistii. Mai mult, pacientii nu stiu ca au avut un accident ischemic tranzitor pana la efectuarea unei consultatii medicale, iar acest diagnostic este stabilit doar pe baza relatarilor pacientului.

Oricum, la investigatiile medicale, analizele au aratat ca Mantog este bine. De vineri, fostul lider democrat-liberal s-a intors in penitenciar, iar in curand va fi dus pe celula.

×