x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Manual de Management Muzeal

Manual de Management Muzeal

de Luminita Ciobanu    |    18 Mar 2010   •   00:00

La Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" a avut loc o lansare de carte deosebit de interesantă: "Manual de Management Muzeal & Educaţie Muzeală".



Volumul amintit cuprinde o lecţie de muzeologie, precum şi opt studii de caz cu privire la managementul muzeal şi educaţia muzeală. Reţeaua Naţională a Muzeelor din România va distribui gratuit 1.000 de cărţi tuturor muzeelor din ţară, astfel încât să poată fi realizat un sistem unitar de specializare.

Evenimentul a fost realizat în cadrul proiectului româno-olandez "Strenghteining the National of Roumanian Museum and its members", implementat în România prin programul MATRA, finanţat de Ministerul Afacerilor Externe al Olandei. Proiectul s-a desfăşurat în perioada 2008-2010 şi a inclus două seminarii de Management muzeal şi două de Educaţie muzeală, susţinute de specialişti din Olanda.

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" este unul dintre cele 16 muzee, membre ale Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, care au participat la aceste workshop-uri susţinute la Sibiu şi la Cluj. Cursurile au fost incluse în "Manualul de Management Muzeal & Educaţie Muzeală".

×
Subiecte în articol: observator