x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MApN: incidentul în care a fost implicat ÎPS Teodosie, provocat de o „defecțiune tehnică”

MApN: incidentul în care a fost implicat ÎPS Teodosie, provocat de o „defecțiune tehnică”

15 Aug 2022   •   20:44
MApN: incidentul în care a fost implicat ÎPS Teodosie, provocat de o „defecțiune tehnică”

Conducerea Statului Major al Forțelor Navale anunță că întreruperea slujbei oficiate de ÎPS Teodosie cu ocazia Zilei Marinei, a fost provocată de o „defecțiune tehnică”.

Potrivit unei informări de presă, Statul Major al Forțelor Navale, în calitate de instituție organizatoare a ceremoniei de luni, din Portul militar Constanța, regretă situația creată pe timpul oficierii serviciului religios. Organizatorii susțin că incidentul a fost provocat de o defecțiune tehnică.

„Întreruperea amplificării sunetului pe timpul acestui moment a fost cauzată de o defecțiune tehnică a circuitului audio. Din nefericire, această avarie nu a putut fi sesizată și comunicată în timp util prezentatorilor ceremoniei. Aceștia nu aveau legătură vizuală cu locul de oficiere, interpretând întreruperea sunetului drept încheierea serviciului religios și, astfel, au introdus următorul moment din ceremonial”, anunță Biroul de presă al Statului Major al Forțelor Navale.

Conducerea Statului Major al Forțelor Navale mai anunță că „va transmite, în cel mai scurt timp, către Arhiepiscopia Tomisului o informare oficială cu privire la cele întâmplate și exprimă încă o dată regrete pentru eroarea de comunicare survenită între personalul tehnic care a asigurat desfășurarea ceremoniei”.

Arhiepiscopia Tomisului consideră că tăierea microfonului în timpul slujbei reprezintă un gest fără precedent şi a solicitat de la organizatori un punct de vedere oficial asupra celor întâmplate.

De Ziua Marinei Române, Arhiepiscopul Tomisului oficiază o slujbă religioasă în locul de desfăşurare a ceremoniilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie