x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Maramures - Ambulante pe post de taxiuri

Maramures - Ambulante pe post de taxiuri

de Vasile Dale    |    04 Feb 2007   •   00:00
Maramures - Ambulante pe post de taxiuri

Seful Serviciului de Ambulanta din Maramures acuza sefii spitalului din Viseu de Sus ca folosesc autospecialele Salvarii pe post de taxiuri, pentru a-i lua de acasa sau pentru a merge la cumparaturi. Directorul interimar al unitatii medicale dezminte informatiile.

Scandalul a ajuns pe masa prefectului de Maramures. Seful Serviciului judetean de Ambulanta, Eugenia Tivadar, a cerut interventia reprezentantului Guvernului in cazul Spitalului orasenesc din Viseu de Sus. Ea sustine ca reprezentantii unitatii medicale "sunt singurii din judet care pretind ca personalul sa fie transportat cu Ambulanta si in afara programului de lucru".

RAFUAIALA? "Razboiul" dintre cele doua parti a izbucnit dupa ce prefectul Gyongyike Bondi a primit o reclamatie de la Spitalul Viseu de Sus in care se aduceau critici la adresa Eugeniei Tivadar. Aceasta din urma a precizat ca sesizarea a fost trimisa ca un act de razbunare, dupa ce a somat conducerea spitalului sa achite o datorie de 200 de milioane de lei vechi pe care o are fata de Serviciul de Ambulanta Maramures. "Putem asigura servicii de taxi pentru medicii chemati de acasa la o urgenta, dar contracost. Noi le facturam lunar drumurile nedecontate de casa de asigurari, dar nu le-au platit pana acum. Chiar am trimis o nota telefonica asistentei de la Viseu, pentru ca noi nu avem acolo un medic, in care am dat dispozitie sa nu se mai faca asemenea transporturi. Insa in cazul unei urgente s-a trecut peste acest ordin" a afirmat Eugenia Tivadar.

LA APEL. Sefa "ambulantierilor" maramureseni, Eugenia Tivadar

Prefectul Maramuresului a aratat ca nu poate fi de acord sa se mearga cu ambulantele la cumparaturi si a cerut responsabililor din sanatate sa gaseasca o solutie. S-a propus ca in situatiile de urgenta in care este nevoie de aducerea de acasa a medicilor specialisti sa se apeleze la masina de serviciu a directorului spitalului. Numai ca a aparut o alta problema: autoturismul nu are sofer.

APARAREA. Directorul interimar al Spitalului orasenesc din Viseu, Ioan Bora, a respins acuzatiile care i se aduc, pe care le-a calificat drept "aberatii". El sustine ca acest lucru va fi dovedit si de ancheta ce va fi facuta de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. "Noi nu folosim Ambulantele decat in caz de urgente", a spus Bora.
×
Subiecte în articol: observator