x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boloș, după controalele ANAF în iunie: Cam cât necesarul pentru majorările salariilor profesorilor

Boloș, după controalele ANAF în iunie: Cam cât necesarul pentru majorările salariilor profesorilor

de Redacția Jurnalul    |    06 Iul 2023   •   21:47
Boloș, după controalele ANAF în iunie: Cam cât necesarul pentru majorările salariilor profesorilor
Sursa foto: Hepta

Implicațiile fiscale coantificate la 2,6 miliarde de lei reprezintă aproape necesarul pentru majorările salariale ale profesorilor, spune, joiâ seara, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, după cele aproape 2.000 de controale ale ANAF.

„Aplicarea legii și accelerarea creșterii nivelului de colectare este un aspect de bun simț față de toți cei care își plătesc corect taxele. Dacă vrem să asigurăm finanţarea măsurilor economice şi sociale pentru protejarea cetăţenilor şi economiei este vital să punem accent pe colectarea veniturilor și diminuarea evaziunii fiscale, pentru a scoate la iveală tentativele de fraudă. Lipsa de reacție în fața activităților frauduloase aruncă și o umbră de îndoială asupra integrității și credibilității țării”, spune ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Potrivit acestuia, s-a decis să existe raportări lunare care să reconfirme angajamentul Agenția Națională de Administrare Fiscală față de impozitarea echitabilă și transparența fiscală.

„Numai în luna iunie au fost efectuate 1.924 de controale antifraudă cu implicații fiscale cuantificate în valoare de 2,6 miliarde de lei Cam cât e nevoie pentru majorările salariale ale profesorilor”, a mai spus Boloș.

Ministerul Finațelor anunță că în luna iunie controalele antifraudă au avut implicații de 2,6 miliarde de lei.

Este vorba despre notificări de conformare și acțiuni de control fiscal care au dus la diminuarea unor pierderi. De asemenea, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoarea de 9,4 milioane de lei.

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de Administrare Fiscală anunță că „sunt angajate într-o cursă de modernizare și digitalizare, făcând pași semnificativi în această direcție, pentru a crește eficiența în asigurarea resurselor pentru cheltuielile publice ale societăţii prin colectarea şi administrarea eficace şi eficientă a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Marcel Boloș ANAF controale