x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: 1,1 miliarde de euro pentru panouri fotovoltaice și eficientizarea energetică a locuințelor

Ciolacu: 1,1 miliarde de euro pentru panouri fotovoltaice și eficientizarea energetică a locuințelor

de Redacția Jurnalul    |    10 Aug 2023   •   13:30
Ciolacu: 1,1 miliarde de euro pentru panouri fotovoltaice și eficientizarea energetică a locuințelor
Sursa foto: facebook

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi că românii vor avea la dispoziție 1,1 miliarde de euro pentru panouri fotovoltaice și pentru eficientizarea energetică a locuințelor.

Premierul susține că noul plan „REPowerEu”, în valoare totală de 1,4 miliarde de euro, pe care Guvernul îl va trimite la Comisia Europeană până la sfârșitul lunii august, va fi axat pe programe dedicate direct românilor.

Conform acestuia, vor fi peste 600 de milioane de euro pentru achiziții de panouri solare și baterii pentru stocare a energiei. Aproximativ 60 de mii de gospodării vor putea accesa acest program, iar valoarea fiecărui grant va fi de aproximativ 10 mii de euro cumulat.

În paralel, alte 500 de milioane de euro vor merge pentru amenajarea locuințelor în vederea reducerii consumului de energie și implicit a facturilor cu până la 30%. Ciolacu susține că o pondere semnificativă din acești bani va fi alocată țintit către populația vulnerabilă și către cei din mediul rural.

„Asta înseamnă să faci un plan în care să ții cont de necesitățile oamenilor și nu de interese personale sau de grup așa cum s-a întâmplat în trecut atunci când acest plan a fost respins de Comisie! Și am încredere că ministrul Fondurilor Europene va obține la Bruxelles ceea ce trebuie pentru români și pentru România”, a transmis Marcel Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu panouri energetica