x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anunţul lui Marcel Ciolacu privind preţurile la energie. Sunt vizate milioane de gospodării

Anunţul lui Marcel Ciolacu privind preţurile la energie. Sunt vizate milioane de gospodării

de Redacția Jurnalul    |    16 Dec 2023   •   11:00
Anunţul lui Marcel Ciolacu privind preţurile la energie. Sunt vizate milioane de gospodării

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunţ important privind preţurile la energie.

Marcel Ciolacu a declarat vineri că schema de compensare şi plafonare a preţurilor la energie continuă, el precizând că, azi-noapte, în şedinţa de Guvern, în care s-a aprobat bugetul pe 2024, au făcut modificările astfel încât şi la Ministerul Energiei şi la MInisterul Muncii, să fie prins în buget câte un miliard de lei pentru luna ianuarie.

Premierul a fost întrebat la Caransebeş ce se întâmplă cu schema de compensare şi plafonare a preţurilor la energie. ”Continuă. (..) Noi am termina şedinţa de Guvern pe la 12 noaptea (..) azi-noapte am făcut modificările astfel încât şi la Ministerul Energiei şi la Ministerul Muncii, să fie prins în buget câte un miliard de lei pentru luna ianuarie, ceea ce vine din plată din anul anterior, există un delay până verifică facturile ANRE”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că ”vor continua compensările”.

”Cred că avem cele mai mici preţuri, cel puţin la caznic, din Europa, la acest moment”, a completat Ciolacu.

Executivul a aprobat o hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor şi sectoarelor municipiului Bucureşti.

Astfel, pentru anul 2024 s-au alocat suplimentar 225,9 milioane lei la bugetele administrațiilor locale pentru acordarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav.

În același timp, a fost aprobată inclusiv suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată cu 138,2 milioane lei pentru finanțarea serviciilor sociale din sistemul de protecţie a copilului.

"Guvernul a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor şi sectoarelor municipiului Bucureşti, pe anul 2023, cu suma de 138,2 milioane lei, pentru finanţarea serviciilor sociale din sistemul de protecţie a copilului”, informează Executivul într-un comunicat de presă.

Guvernul a aprobat, joi seară, proiectele de lege privind bugetul de stat 2024 şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2024.

Bugetul pe anul 2024 a fost adoptat în ciuda criticilor venite dinspre Consiliul Economic și Social, Consiliul fiscal dar și a criticilor venite din partea mediului de afaceri.

Totodată, a fost adoptat şi un proiect de lege şi pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal bugetar pe anul 2024.

Acesta a fost construit pe o creștere economică, a doua cea mai mare din Europa, potrivit premierului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu energie