x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marcel Vela: Vom institui carantină pentru persoanele care sosesc din cele 11 comune din Italia

Marcel Vela: Vom institui carantină pentru persoanele care sosesc din cele 11 comune din Italia

24 Feb 2020   •   22:58
Marcel Vela: Vom institui carantină pentru persoanele care sosesc din cele 11 comune din Italia
Sursa foto: antena3

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni seara, că toate persoanele care sosesc din cele 11 comune din Italia afectate de coronavirus vor fi puse în carantină, iar la nivelul Ministerului Sănătăţii va fi creată o linie telefonică specială pentru a oferi informaţii despre coronavirus.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, luni seara, că toţi cetăţenii care sosesc în România din cele 11 comune din Italia unde au fost identificate foarte multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus vor fi puşi în carantină. Mai mult, spune ministrul de interne, toate persoanele care vin în ţara noastră din zonele de risc vor trebui să se autoizoleze la domiciliu.

De asemenea, la nivelul Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost luată hotărârea de a institui, la Ministerul Sănătăţii, o linie specială la care se pot obţine informaţii cu privire la coronavirus.

„La acest moment, când sună sunt redirecționați către dispecerii de ambulanță, în unele situații de cei care coordonează SMURD-ul. La acest moment, pentru apeluri se sună la 112. S-a vorbit că va fi o linie specială, sub coordonarea MS, în secunda în care va fi gata sună acolo. Încă se sună la 112, dacă îi este rău, dacă are simptome”, a spus Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

În momentul de faţă, sunt 4.000 de locuri de carantină la nivel naţional, care pot fi folosite pentru izolarea persoanelor suspecte de a fi infectate de coronavirus, conform datelor de la Ministerul Sănătăţii.

La Ministerul de Interne s-a întrunit Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, la care au participat miniştrii de Interne şi al Sănătăţii, dar şi prefecții.

MEDIAFAX

×
Subiecte în articol: carantina coronavirus