x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Negocierile de la Palatul Cotroceni au eșuat. Greva din Educaţie continuă

Negocierile de la Palatul Cotroceni au eșuat. Greva din Educaţie continuă

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2023   •   11:49
Negocierile de la Palatul Cotroceni au eșuat. Greva din Educaţie continuă
Sursa foto: FSLI

Mii de profesori din întreaga ţară participă astăzi la ceea ce se anunță a fi cel mai mare protest din ultimii ani.din Capitală. În total, sunt aşteptați peste 20.000 de dascăli.

Update Reprezentanţii sindicaliştilor au ajuns deja la Palatul Cotroceni şi au intrat în incintă, urmând să poarte discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis.

Reprezentanţii sindicaliştilor au intrat pe poarta Palatului Cotroceni pentri discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis.

20.000 de profesori strigă la Palatul Cotroceni: "Nu cedăm!"

Cadrele didactice din întreaga ţară îşi strigă acum nemulţumirile la Palatul Cotroceni

Stire initiala Manifestaţia începe în faţa Guvernului, în Piaţa Victoriei, iar apoi profesorii vor pleca în marş spre Palatul Cotroceni, pentru a-și striga nemulțumirile la geamul președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit Antena 3 CNN, pe lângă mitingul care va avea loc în Piaţa Victoriei din Bucureşti, vor avea loc proteste şi în ţară. Peste 5.000 de sindicalişti din întreg judeţul sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

În Suceava, organizatorii aşteaptă la proteste peste 2.000 de cadre didactice şi personal auxiliar. La Drobeta Turnu-Severin, 500 de profesori vor picheta Prefectura Mehedinţi, iar în Timişoara se vor aduna în Piaţa Operei aproximativ 300 de protestatari.

Elevii și studenții se solidarizează cu profesorii aflați în grevă

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Tineretului din România (CTR) și Consiliul Național al Elevilor (CNE) se solidarizează cu cadrele didactice din România și organizațiile lor sindicale și își exprimă sprijinul față de revendicările acestora.

„Suntem convinși că reforma reală a învățământului nu poate fi efectuată fără o alocare corespunzătoare a resurselor financiare ale statului, iar educația de calitate se poate construi doar pe baze economice solide, apte să motiveze cei mai buni absolvenți să aleagă funcția didactică. Un salariu al unui profesor debutant, în valoare de 2.400 RON, este deconectat de realitatea socio-economică a anului 2023, iar statul român este dator să își asume responsabilitatea față de această situație și să ia decizia strategică a finanțării corecte a sistemului de învățământ”, se arată într-un comunicat al celor trei organizații.

Având în vedere iminența intrării în vigoare a legilor educației, ANOSR, CTR și CNE solicită respectarea prevederilor care tocmai au fost adoptate de Parlament și alocarea a 15% din bugetul național către educație.

Sindicaliștii din Educație sunt în grevă de mai bine de o săptămână, iar negocierile purtate până acum cu Guvernul au eșuat.

protest

×