x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marian Vanghelie a primit încă 30 de zile de arest

Marian Vanghelie a primit încă 30 de zile de arest

05 Iun 2015   •   23:08
Marian Vanghelie a primit încă 30 de zile de arest
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis, vineri, cererea DNA de prelungire cu 30 de zile (12 iunie-11 iulie) a mandatului de arestare preventivă emis pe numele primarului suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, în dosarul în care acesta este cercetat pentru corupţie.

De asemenea, instanţa a prelungit tot cu 30 de zile arestul şi în cazul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie).

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de cei doi.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

"În perioada 2007 - prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obţină, pentru societăţile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte", susţine DNA, citat de Agerpres.

'Comisionul' respectiv a fost plătit de către omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului) şi al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

"Acest comision a fost plătit, în parte, şi sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către SC Premier Palace SRL (societate controlată, prin intermediul unor societăţi de tip off-shore, de către omul de afaceri) şi societăţi comerciale controlate, prin interpuşi, de către Vanghelie, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani. Din datele existente în cauză a reieşit că beneficiare ale unor astfel de contracte (şi a sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele şi societăţile Bucureşti SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) şi Economat Sector 5 SRL (la care director general este inculpata Ciocan)", mai arată DNA. 

×