Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ÎCCJ, Livia Stanciu, a fost condamnată definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind obligată să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.
Curtea de Apel Bucureşti a respins atât apelul DNA, cât şi pe cel formulat de Mariana Rarinca, menţinând condamnarea de 3 ani închisoare cu suspendare dată de Tribunalul Bucureşti în decembrie 2014.
Potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti, Mariana Rarinca va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Grădiniţei cu program normal "Ion Creangă" din Galaţi sau la Grădiniţa cu program normal nr. 34 din Galaţi, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.
Potrivit DNA, în perioada august/ septembrie 2013 - 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a ameninţat-o pe Livia Stanciu cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru aceasta şi pentru soţul acesteia.
În schimbul nedivulgării către presă a acestor informaţii, presupus compromiţătoare, Mariana Rarinca i-ar fi pretins şefei ÎCCJ suma de 20.000 de euro.
"Ameninţările cu divulgarea către presă a unor informaţii presupus compromiţătoare la adresa persoanei vătămate, respectiv cererea de a-i da 20.000 de euro drept compensaţie pentru 'datorii' plătite de inculpată în numele soţului persoanei vătămate, au fost transmise unei rude de-a acesteia. În perioada aprilie 2014 - 3 iunie 2014, persoana vătămată a primit ameninţări prin intermediul unei convorbiri telefonice şi prin mesaje tip SMS. Inculpata a ameninţat-o pe persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post important de televiziune) a unor date compromiţătoare despre persoana vătămată şi familia acesteia", susţine DNA.
Iniţial, în acest dosar Mariana Rarinca a fost condamnată în decembrie 2014 de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare, după care, în mai 2015, femeia a fost achitată de Curtea de Apel Bucureşti.
Ulterior, decizia de achitare a fost anulată tot de Curtea de Apel Bucureşti, în urma unei contestaţii depuse de DNA.
Acum, la rejudecarea apelului, Curtea de Apel a menţinut condamnarea de trei ani închisoare cu suspendare.