x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marie Jeanne Ion: Declaraţiile doamnei Udrea au ca scop declanşarea unui scandal politic

Marie Jeanne Ion: Declaraţiile doamnei Udrea au ca scop declanşarea unui scandal politic

12 Ian 2010   •   00:00

Marie Jeanne Ion a declarat, azi, cu privire la declaraţiile Elenei Udrea conform cărora ea ştia că urma să fie răpită în Irak, că i se pare "jignitor" că adevărul este răstălmăcit şi folosit pentru motive politicianiste şi de imagine.



"Speculatiile facute recent in cadrul unei emisiuni televizate de catre doamna Elena Udrea, referitoare la posibilitatea ca eu sa fi stiut dinainte de scenariul rapirii, nu au nici o legatura cu realitatea. Chiar domnia sa a precizat astazi ca a fost vorba despre o opinie personala, bazata pe ceea ce s-a spus public in ultimii ani!

Nu inteleg cum poate un demnitar al statului roman sa arunce cu noroi intr-un om pe care nu il cunoaste personal si despre a carui viata nici nu are foarte multe informatii. Nu inteleg cum poate un oficial al Guvernului sa se lanseze in speculatii fara vreo baza reala!

In cei aproape 5 ani de zile care au trecut de la episodul dramatic al rapirii, eu m-am abtinut de la a lansa zvonuri, ba chiar am tinut piept celor care au incercat sa arunce acuze in stinga si in dreapta, inclusiv la adresa sefului statului. Mi s-au parut a fi pure speculatii fara nici un fel de argument. Este scandalos si jignitor ca acum un demnitar procedeaza exact in acelasi mod ca si raspindacii de zvonuri!

Familia mea nu a avut relatii apropiate cu Omar Hayssam, aceasta este o minciuna! Iar eu nu am primit niciodata vreun cadou de la omul de afaceri sirian, cu atit mai putin o masina!
In schimb, as avea eu o intrebare: daca, totusi, cineva a stiut ce urma sa se intimple in timpul deplasarii noastre in Irak, de ce nimeni nu a incercat sa ne previna? Nu cumva tot acest scenariu isi gaseste explicatii in alta parte, iar una dintre victime e transformata in tap ispasitor?

Nu accept ca numele meu sa fie legat inca o data de un scandal politic cu care nu am nici un fel de legatura. Sunt jurnalist, comunicator de profesie, sunt o femeie cu o familie si un copil, sunt un om care a trait o drama pe care incearca sa o dea uitarii pentru a-si putea continua viata in mod normal. Nu voi accepta sa fiu folosita pentru micile diversiuni cu iz politicianist menite sa arunce praf in ochii telespectatorilor!

Si vreau sa precizez ca nu eu apar la emisiuni televizate in cautare de faima si de bombe de presa, ci - din cite se observa - alte persoane imi folosesc numele pentru a obtine acest lucru. Ceea ce, la acest nivel, mi se pare impardonabil!
Astept scuzele doamnei Elena Udrea si sper ca astfel de episoade sa nu se mai repete in viitor!"
Marie Jeanne Ion

×
Subiecte în articol: observator