x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marile companii au restanţe imense la bugetul statului

Marile companii au restanţe imense la bugetul statului

de Ovidiu Ciutescu    |    02 Dec 2008   •   00:00

Compania Naţională a Huilei, Compania Naţională a Cărbunelui, Alro, UCM Reşiţa şi Moldomin sunt principalele cinci companii mari cu datorii la bugetul asigurărilor sociale de stat, la finalul lunii septembrie 2008.



Potrivit listei actualizate a marilor contribuabili care înregistrează obligaţii restante la bugetul asigurărilor sociale de stat, publicată pe site-ul Ministerului Economiei şi Finanţelor, citat de Agerpres, restanţele cumulate ale celor cinci societăţi depăşeau 2,438 miliarde lei la finalul lunii septembrie 2008.  Compania Naţională a Huilei este cel mai mare datornic, iar restanţele societăţii se ridicau la 1,873 miliarde lei, la 30 septembrie 2008. Pentru companie s-a început procedura de executare silită. Cel de-al doilea mare datornic pe listă este Compania Naţională a Cărbunelui, ale cărei obligaţii restante depăşesc 206,69 milioane lei. Pentru această societate s-a început procedura de executare silită. Alro are datorii la bugetul asigurărilor sociale de stat de 126,12 milioane lei. Nu a fost înregistrată nicio cerere de compensare în curs de soluţionare.

Uzina Constructoare de Maşini (UCM) Reşiţa figurează cu datorii restante, după primele nouă luni ale anului 2008, de peste 118,55 milioane lei. Pentru această societate s-au acordat înlesniri la plată.  Compania Moldomin are datorii restante, după primele nouă luni ale acestui an, la bugetul asigurărilor sociale, de stat de peste 113,77 milioane lei. Societatea se află în administrare specială, conform sursei citate. Companii mari sunt considerate firmele care au o cifră de afaceri de minim 70 milioane lei. Lista marilor contribuabili cu datorii faţă de bugetele statului se actualizează trimestrial.

×
Subiecte în articol: romania