x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marinari bulgari se plâng de „atacurile piraţilor români”. Vezi ce spune Poliţia română

Marinari bulgari se plâng de „atacurile piraţilor români”. Vezi ce spune Poliţia română

de Robert Veress    |    13 Iul 2011   •   08:20

Citand cotidianul 'Trud' (Munca), agentia de presa bulgara Novinite informeaza ca 'piratii romani au atacat nava bulgara "Sf. Apostol Andrei", la kilometrul 128th pe fluviul Dunarea', in preajma orasului Braila.

Duminica seara, nava bulgara a ancorat in perimetrul portului Braila. 'Piratii' ar fi ajuns la nava cu barci neinregistrate si au reusit sa sustraga o tona de orz din cala acesteia, fara ca marinarii bulgari sa bage de seama, intrucat dormeau-dusi. 'Suntem doar trei, lucram in ture de 12 ore si nu avem veghe de noapte', a explicat capitanul Nencho Anchev.

Dimineata, cand s-au trezit si au constatat ca fusesera talhariti, bulgarii au reclamat incidentul, se mai spune in stirea difuzata de Novinite. Dar, politistii romani nu au reusit sa dea de urma piratilor.

Anchev s-a plans presei bulgare spunand ca asemenea incidente sunt frecvente pe cursul romanesc al Dunarii, intrucat Politia de Frontiera din Romania nu isi face treaba.

Anchev a cerut ca toate barcile romanesti de pe Dunare sa fie inregistrate, astfel incat sa poata fi identificati mai usor cei care se folosesc de ele pentru a ataca navele comerciale.

Fabian Badila, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera a declarat, pentru Jurnalul.ro, ca incidentul de la Braila este cercetat de Politia Transporturi. 'Inregistrarea barcilor nu e in sarcina Politiei de Frontiera. Evident, daca depistam barci neinregistrate, proprietarii sunt sanctionati', spune Badila.

Inspectorul principal Sogor Jenel, purtatorul de cuvant al Politiei Braila spune ca incidentul nu a fost reclamat de marinarii bulgari imediat, ci abia dupa ce acestia au ajuns la destinatie. 'La aceasta ora, nu se stie cu exactitate ce a fost. Cauza este inregistrata ca furt cu autor necunoscut, dar nu exista nicio proba care sa certifice ca a fost vorba de un furt. Se analizeaza inclusiv posibilitatea ca furtul sa nu fi existat, de fapt, iar marinarii bulgari sa fi recurs la solutia reclamarii acestuia pentru a acoperi un minus la cantar. Cert este ca nu au mai fost semnalate asemenea incidente pana acum'.

×