x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marinari români, la bordul unei navei britanice capturate în Golful Aden

Marinari români, la bordul unei navei britanice capturate în Golful Aden

29 Dec 2009   •   00:00
Marinari români, la bordul unei navei britanice capturate în Golful Aden

Marinari români şi ruşi fac parte din cei 26 de membri ai echipajului navei britanice "St. James Park", capturată de piraţii somalezi în Golful Aden. Informaţia a fost dezvăluită de Andrew Mwangura, un reprezentant al Asociaţiei transportatorilor din Africa de Est.



Potrivit oficialului citat, la bordul navei se află 26 de membri ai echipajului, din Rusia, România, Ucraina, Georgia, Bulgaria, Filipine, Polonia, India şi Turcia.

Nava "St. James Park", care naviga dinspre Spania către Thailanda având la bord substanţe chimice, a fost capturată luni, a precizat Andrew Mwangura. Noel Choong, un oficial din cadrul Biroului Maritim Internaţional, a declarat că nava a trimis un mesaj de urgenţă luni seara, cerând ajutor în contextul unui atac al piraţilor.

Potrivit Sky News, mesajul de urgenţă a fost recepţionat de un centru grec de salvare maritimă, care a avertizat Biroul Maritim Internaţional. Site-ul Novinite.com susţine că la bordul navei sunt cinci marinari bulgari, angajaţi de compania Zodiac, cu sediul în Varna.

Mediafax

×
Subiecte în articol: observator