x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marinarii români capturaţi de piraţi sunt în stare bună

Marinarii români capturaţi de piraţi sunt în stare bună

16 Ian 2010   •   00:00

Echipajele celor două nave britanice Asian Glory şi St. James Park, capturate de piraţii somalezi şi la bordul cărora se află şi marinari români, sunt în stare bună, a anunţat compania armatoare Zodiac Maritime Agenciei ltd. Reprezentanţii companiei afirmă că menţin contactul cu aceste echipaje.



"Avem o comunicare regulată" cu cele două nave, precizează compania pe site-ul său de Interent. "Am înţeles că echipajul este stare bună, iar prioritatea noastră este întoarcerea marinarilor şi a navei cât mai repede şi în siguranţă", continuă compania, citată de Mediafax.

Asian Glory, care transporta maşini din Singapore către portul Jeddah din Arabia Saudită şi naviga sub pavilion britanic, a fost deturnată în seara de 1 ianuarie, la peste 600 de mile maritime de coastele Somaliei, în afara zonei de acţiune a forţei navale europene din zonă. Nava are un echipaj format din 25 de persoane - opt bulgari, zece ucraineni, cinci indieni şi doi români.

St. James Park transporta substanţe chimice din Spania către Thailanda şi a fost deturnată în data de 28 decembrie. La bordul vasului se află 26 de membri ai echipajului - ruşi, indieni, bulgari, filipinezi, turci, ucraineni, români, un polonez şi un georgian.

×
Subiecte în articol: observator