x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marius Budăi, despre reforma pensiilor: Draftul îndeplinește condițiile din PNRR

Marius Budăi, despre reforma pensiilor: Draftul îndeplinește condițiile din PNRR

de Redacția Jurnalul    |    21 Noi 2022   •   16:27
Marius Budăi, despre reforma pensiilor: Draftul îndeplinește condițiile din PNRR
Sursa foto: Captura Antena 3

Concluziile finale vor fi trase în maximum două zile, iar draftul de proiect, care deja este pe final, vă asigur că îndeplinește toate criteriile din PNRR, a spus luni în Pralament, la Ora Guvernului, ministrul Muncii despre reforma sistemului de pensii.

Ministrul Muncii Marius Budăi a prezentat luni, la Ora Guvernului, în Parlament, calendarul de implementare a reformei sistemului public de pensii.

Conform acestuia, Memorandumul cu tema Contractarea serviciilor de asistență tehnică pemntru implementarea reformei sistemului public de pensii și unele măsuri pentru crearea unui cadru eficient în vederea îndeplinirii jaloanelor afacerente acestei reforme a fost adoptat de Guvern în 28 decembrie 2021.

„În cadrul acestui memorandum se face referire și la jalonul 215 în înțelesul cuprinderilor celor șase categorii”, a spus ministrul.

Acesta a precizat că în ianuarie au fost demarate la nivel de Minister al Muncii discuțiile tehnice cu reprezentanții Băncii Mondiale privind elaborarea proiectului, dar și cu reprezentanții interesați și coeinteresați, reprezentanții celor șase legi. El a spus că, pentru îndeplinirea în continuare a acestui jalon, a mai fost nevoie de încă un memorandum în Guvern, care conținea în principal prevederi privind încheierea de protocoale de implementare a reformei sistemului de pensii.

Ulterior, în iulie, au fost derulate o serie de întâlniri tehnice cu experții Băncii Mondiale pentru a putea identifica o modalitate de elaborare, iar în data de 13 septembrie a avut loc la sediul Ministerului Muncii reuniunea Comitetului de monitorizare a reformei sistemului public de pensii și a reformei pensiilor și indemnizațiilor plătite în baza unor legi speciale.

„La reuniune au participat reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ministerului Muncii, Curții de Conturi, Curții Constituționale, Camera Deputaților, Consiliul Fiscal, Avocatul Poporului, precum și reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice, cu același scop de a continua în culegerea de date și implementarea mai departe a acestei legislații. Toatre instituțiile interesate și enumerate mai sus au trimis puncte de vedere Ministerului Muncii, iar în 21 septembrie 2022 a avut loc o întâlnitre tehnică între reprezentanții Ministerului Muncii, Casa de Pensii, Banca Mondială , Ministerul Investițiilor, și serviciile CE”, a adăugat Marius Budăi.

Conform acestuia, în octormbrie, a avut loc o întâlnire între premierul Nicolae Ciucă, reprezentanții Ministerului Muncii și reprezentanții Băncii Mondiale, iar în noiembrie o îântâlnire între Ministerul Muncii, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și reprezentanți ai CE.

„Concluziile finale vor fi trase în maximum două zile, iar draftul de proiect care deja este pe final vă asigur că îndeplinește toate criteriile din PNRR”, a mai spus Marius Budăi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marius Budăi reforma pensiilor